Topošā koalīcija palielinās Rīgas domes vicemēru skaitu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilnis Ķirsis un Mārtiņš Staķis atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās, kurā pārrunāja Rīgas domes jaunā sasaukuma koalīcijas veidošanu.
Vilnis Ķirsis un Mārtiņš Staķis atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc tikšanās, kurā pārrunāja Rīgas domes jaunā sasaukuma koalīcijas veidošanu. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Lai nodrošinātu topošās Rīgas domes koalīcijas stabilitāti un sekmīgu mērķu izpildi", topošās Rīgas domes koalīcijas četras frakcijas ir nolēmušas izveidot trešo vicemēra amatu.

Patlaban Rīgas pilsētas nolikums paredz divas vicemēra amata vietas, taču līdz ar jauno koalīciju pašvaldībā būs trīs vicemēri.

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) kopīgā saraksta līderim Mārtiņam Staķim pretendējot uz mēra amatu, vicemēru amatus ieņems Vilnis Ķirsis (JV), Edvards Smiltēns (NA/LRA) un Linda Ozola (JKP).

Jaunā koalīcija vienojusies, ka Ozola vienlaikus ieņems arī Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājas amatu, tādējādi nepalielinot štata vietu skaitu.

Pašvaldības nolikums saistībā ar vicemēru skaitu pēdējo reizi tika grozīts, kad koalīciju iepriekšējā domes sasaukumā mēģināja izveidot bijušais mērs Oļegs Burovs (GKR), jo iepriekš, kad domi vadīja ilggadējais mērs Nils Ušakovs (S), pašvaldībai bija tikai viens pašvaldības vadītāja vietnieks.

Kā ziņots, četriem Rīgas domes jaunajā sasaukumā ievēlētajiem spēkiem izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

Trešajā individuālo sarunu piegājienā APP politiķi šodien panāca vienošanos ar partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV), Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) pārstāvjiem par koalīcijas veidošanu, kā arī atbildības jomu sadali.

APP tiks pie mēra krēsla, ko ieņems bijušais Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis. Tāpat lielākā domes frakcija tiks pie Finanšu un administrācijas lietu komitejas, Izglītības, kultūras un sporta komitejas, Sociālo lietu komitejas un Mājokļu un vides komitejas vadības.

JV būs vicemēra amats, kā arī partija vadīs domes Pilsētas attīstības komiteju un Satiksmes un transporta lietu komiteju.

NA/LRA arī tiks pie vicemēra amata, kā arī Pilsētas īpašumu komitejas. Savukārt JKP dabūs trešo vicemēra amatu un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītāja amatu.

Šādai koalīcijai domē būs stabils balsu vairākums - 39 mandāti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu