Trīs Rīgas domes APP komiteju vadībai kā iespējamos kandidātus min Viesturu Kleinbergu, Edmundu Cepurīti un Ivetu Ratinīku (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) kopīgā saraksta pārraudzībā gaidāmās Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadībai varētu tikt virzīta Viestura Kleinberga (APP) kandidatūra, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājam amatam kā pretendents varētu tikt izvirzīts Edmunds Cepurītis (APP), savukārt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja amatam pieļauj pieteikt Ivetas Ratinīkas (APP) kandidatūru.

Par konkrētu pretendentu izvirzīšanu komiteju vadībai gan vēl būs jālemj "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" valdēm.

Kā ziņots, četriem Rīgas domes jaunajā sasaukumā ievēlētajiem spēkiem izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

Trešajā individuālo sarunu piegājienā APP kopīgā saraksta politiķi šodien panāca vienošanos ar partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV), Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) pārstāvjiem par koalīcijas veidošanu, kā arī atbildības jomu sadali.

APP tiks pie mēra krēsla, ko ieņems bijušais Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis. Tāpat lielākā domes frakcija tiks pie Finanšu un administrācijas lietu komitejas, Izglītības, kultūras un sporta komitejas, Sociālo jautājumu komitejas un Mājokļu un vides komitejas vadības.

Vaicāts, kuri APP deputāti vadīs komitejas, Staķis paziņoja, ka ir apzināti labākie kandidāti uz šiem amatiem, taču par viņu virzīšanu vēl ir jālemj partiju valdēs. Paredzēts, ka par to atsevišķi lems "Attīstībai/Par!" (AP) valde un "Progresīvo" valde. Tāpat Staķis par šo jautājumu rosinājis lemt arī AP ietilpstošās, paša pārstāvētās partijas "Kustības "Par!"" valdē.

Finanšu un administrācijas lietu komiteju vadīs Staķis. Viņš skaidroja, ka koalīcija vienojusies par trim prioritārajiem mērķiem, atbildību par kuriem uzņemsies trīs vicemēri.

JV būs vicemēra amats, kā arī partija vadīs domes Pilsētas attīstības komiteju un Satiksmes un transporta lietu komiteju. Vicemēra amatu plānots uzticēt Vilnim Ķirsim, kurš būs atbildīgs par satiksmes infrastruktūras jautājumiem.

NA/LRA arī tiks pie vicemēra amata, kā arī Pilsētas īpašumu komitejas. Abas partijas vienojās, ka sākumā šo amatu ieņems Edvards Smiltēns, bet vēlāk - Einārs Cilinskis. Šīs frakcijas vicemēru atbildības laukā būs Rīgas un Pierīgas sadarbības jautājumi. Pilsētas īpašumu komitejas vadību plānots uzticēt Dainim Locim.

Savukārt JKP dabūs trešo vicemēra amatu un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītāja amatu. Staķis skaidroja, ka tas būs viens apvienots amats, ko ieņems JKP Rīgas saraksta līdere Linda Ozola, kura vicemēres amatā atbildēs par tiesiskuma jautājumiem.

Šādai koalīcijai domē būs stabils balsu vairākums - 39 mandāti.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu