Farahs sacensībās stadionā atgriežas ar pasaules rekordu stundas skrējienā

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas vieglatlētikas garo distanču skrējējs Mo Farahs piektdien Dimanta līgas posmā laboja pasaules rekordu vienas stundas skrējienā, to pašu sacensībās sievietēm iespējot nīderlandietei Sifanai Hasanai.

Farahs vienā stundā veica 21 kilometru un 330 metrus. Iepriekšējo rekordu, ko 2007.gada jūnijā Ostravā sasniedza leģendārais etiopietis Haile Gebrselasi, Farahs laboja par 45 metriem.

Otro vietu ar astoņiem metriem tuvāko skrējienu izcīnīja beļģis Baširs Abdī, bet kilometru un 202 metrus īsāks skrējiens bija zviedram Ēmilam Milānam de la Olīvam. Pieci no sešiem finišējušajiem laboja nacionālos rekordus.

Pirms trim gadiem Farahs paziņoja, ka stadionā vairs neskries, taču piektdien atgriezās skrejceliņā. 37 gadus vecais Farahs 2012. un 2016.gada Olimpiādēs izcīnīja uzvaru 5000 un 10 000 metru distancēs, tāpat viņš ir seškārtējs pasaules čempions.

Tāpat piektdien tika labots rekords stundas skrējienā sievietēm. Hasana 60 minūtēs noskrēja 18 kilometrus un 930 metrus, par 413 metriem pārspējot 2008.gadā etiopietes Dires Tunes iespēto.

Par 359 metriem atpalika izraēliete Lona Čemtai Salpetere, bet 589 metrus īsāks skrējiens bija kenijietei Evai Čerono, kura laboja Āfrikas rekordu.

Vēl piektdien tika labots arī Dimanta līgas rekords 1000 metros sievietēm, Kenijas skrējējai Faitai Kipjegonai distanci veicot divās minūtēs un 29,92 sekundēs.

Tikmēr kārtslēkšanā vīriešiem ar pārvarētiem 6,00 metriem uzvarēja Armands Duplantiss. Zviedrs gribēja apdraudēt Sergeja Bubkas rekordu un pacēla latiņu uz 6,15 metriem, taču šis augstums viņam nebija pa spēkam.

Savukārt 1500 metros vīriem pirmais finiša līniju šķērsoja norvēģis Jākobs Ingebrigtsens.

Šosezon Dimanta līgas posmi vēl notiks Romā un Dohā, kur 25.septembrī arī paredzēts sezonas noslēgums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu