Vācija un Francija aicina Krieviju iespējami ātrāk noskaidrot Navaļnija saindēšanas apstākļus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas un Francijas ārlietu ministri Heiko Māss un Žans Ivs Ledriāns piektdien aicināja Krieviju iespējami ātrāk noskaidrot Krievijas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija saindēšanas apstākļus.

"Krievijas, kuras teritorijā notika jaunais starptautisko tiesību pārkāpums, pirmajam un galvenajam solim vajadzētu būt tādam - nekavējoties un pilnībā noskaidrot faktus un atbildīgos, kas stāv aiz šī atentāta pret Krievijas politiskās opozīcijas pārstāvi, izmantojot kaujas neiroparalītisku vielu, kura ir Krievijas izstrādātu vielu grupā," teikts abu ārlietu ministru kopīgā paziņojumā.

"Ir jānoskaidro un jāsauc pie atbildības tie, uz kuriem gulstas atbildība par šo briesmīgo nodarījumu," piebilda ministri, atzīmējot, ka "šis uzbrukums Krievijas opozīcijas pārstāvim, diemžēl, nav izolēts incidents".

Viņi uzsvēra, ka "ķīmisko ieroču lietošana (..) ir nepieņemama nekādos apstākļos un ir pretrunā starptautiskām normām, kas aizliedz šādu ieroču lietošanu". 

Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā trešdien pavēstīja Vācijas valdība, tagad iegūti neapgāžami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder "Novičok" grupai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu