"Tā ir starptautiska lieta, jo, kad dzer, tad visi ir vienādi." Bailēs no karantīnas igauņi šturmē Latvijas veikalus iepirkt alkoholu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Tā kā radušās bažas, ka Latvija varētu ieviest karantīnu iebraucējiem no Igaunijas, abu valstu pierobežai tuvākajos veikalos Latvijas pusē atkal ir pieaudzis pieprasījums pēc alkohola, ko iegādājas pircēji no Igaunijas, ziņo igauņu medijs "ERR".

Stāvlaukumos pie veikaliem, kas tirgo alkoholu, lielā skaitā redzamas automašīnas ar Igaunijas valsts numura zīmēm.

Igaunijas pilsonis Koits intervijā TV raidījumam "Aktuālā kamera" skaidro, ka ieradies Latvijā, lai iegādātos gāzi, proti, nomainītu savu propāna gāzes balonu.

Raidījuma sarunu biedrs arī atklāj, ka Igaunijas pilsoņu interese iegādāties Latvijā alkoholu joprojām saglabājas salīdzinoši liela, turklāt stāvvietās pie veikaliem manāmas automašīnas arī ar Somijas valsts numura zīmēm.

Daudzi igauņi ierodas Latvijā, piemēram, lai apmeklētu Siguldu, taču atceļā iegriežas arī kādā veikalā, kur var iegādāties alkoholu. Īpaši liels kārdinājums piestāt pie šāda veikala ir tad, ja tam ir ērti pieejama auto stāvvieta.

Ainažu veikala "Super Alko" direktore Jolanta Branta atklāj, ka lielākā daļa veikala apmeklētāju ir igauņi.

"Pēc otrās augusta nedēļas, kad Somijā atsākušās mācības skolā, šīs valsts pilsoņi pie mums ir retāki viesi. Tagad brauc tikai igauņi un lietuvieši, kā arī tiem, kuriem ir atvaļinājums," 

raidījumam "Aktuālā kamera" atklāj Branta.

Klients vārdā Tamro, kas iegājis tirgotavā atceļā no Latvijas uz Igauniju, norāda, ka bez igauņiem šajā veikalā varot sastapt arī latviešus un somus, bet auto stāvvietā viņš manījis arī vienu automašīnu ar Vācijas valsts numura zīmēm.

"Tā ir starptautiska lieta, jo kad dzer, tad visi ir vienādi. Tomēr igauņu ir visvairāk. Un, protams, tas ir tāpēc, ka veikals atrodas pie pašas Igaunijas robežas," norāda klients.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu