Habarovskā protestētāji pieprasa tiesu Putinam (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: Ivan Sekretarev / AP

Devīto nedēļas nogali pēc kārtas Krievijas Tālajos Austrumos notikusi protesta akcija pret Habarovskas novada gubernatora Sergeja Furgala aizturēšanu aizdomās par vairāku uzņēmēju slepkavību organizēšanu.

Protesta akcijas Habarovskā nerimst kopš 9.jūlija, taču šajā sestdienā līdztekus prasībām par Furgala atbrīvošanu apmēram 8000 ielās izgājušie cilvēki pieprasīja arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina tiesāšanu.

Šajā demonstrācijā līdzās plakātiem, kas pieprasa "brīvību Furgalam", bija arī plakāti, kuros lasāmi tādi saukļi kā "Putina bandu pie tiesas!" un "Putins nolaupīja mūsu gubernatoru".

Tikmēr varasiestādes apgalvo, ka šajā sestdienā ielās izgājis tikai nepilns tūkstotis demonstrantu.

Furgals tika aizturēts 9.jūlijā un nogādāts Maskavā, kur tika nopratināts un paturēts pirmstiesas apcietinājumā. Ceturtdien apcietinājuma termiņš tika pagarināts līdz 9.decembrim.

Izmeklēšanas komiteja apgalvo, ka Furgals organizējis divu uzņēmēju slepkavības, kas notikušas 2004. un 2005.gadā. Viņš tiek apsūdzēts arī par kādas slepkavības mēģinājumu.

Pats Furgals, kas pārstāv Vladimira Žirinovska vadīto Liberāldemokrātisko partiju, kategoriski noliedzis viņam izvirzītās apsūdzības.

Par Habarovskas novada gubernatoru Furgals kļuva 2018. gadā, bet līdz tam viņš bija Valsts domes deputāts.

Gubernatora vēlēšanās liberāldemokrāts Furgals sakāva valdošās partijas "Vienotā Krievijas" kandidātu, iegūstot aptuveni 70% balsu, un komentētāji skaidroja to kā protesta balsojumu, ko izraisījusi pieaugošā neapmierinātība ar prezidenta Vladimira Putina politikas rezultātiem.

Viņa atbalstītāji apgalvo, ka Furgalam izvirzītās apsūdzības ir politiski motivētas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu