Video Iespaidīga pakaļdzīšanās Rīgā. Šoferi no Ukrainas ķersta septiņas policijas ekipāžas (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET kolāža

Adrenalīna pilnus mirkļus sev un vairākām Rīgas pašvaldības policijas kā arī Valsts policijas ekipāžām sarīkoja vārdā nenosaukts viesis no Ukrainas, vēstī raidījums "Degpunktā".

Dramatiskie notikumi, kas ietvēra vienu no pēdējā laika spraigākajām pakaļdzīšanās operācijām Rīgas ielās, sākās ar Ģertrūdes ielā nepareizi novietotu automobili. Pašvaldības policisti nolēma pārbaudīt automobiļa reģistrācijas datus, un tad atklājās, ka minivenam uzstādītas kāda sveša automobiļa numura zīmes.

Par pārkāpumu tika informēta dežūrdaļa, savukārt policijas darbinieki no patruļmašīnas turpinājuši vērot aizdomīgo auto. Kamēr tika skaidroti lietas apstākļi, pie Chrysler Voyager piegāja vīrietis, iekāpa tajā un sāka braukt.  

Jau pirmajās brauciena minūtēs kļuva skaidrs, ka šoferis tik tiešām ir gatavs riskēt, lai aizlaistos no policijas, ziņo raidījums Degpunktā.

Dažu minūšu laikā šoferis paspēja pārkāpt vairāk noteikumu nekā citi visas savas auto braucēja karjeras laikā, tādēļ pakaļdzīšanās operācijā iesaistītas vēl četras pašvaldības policijas ekipāžas un vairākas Valsts policijas patruļas.

Kādā mirklī Miera ielā bēgošā auto vadītājs pat aizķēra vismaz vienu un varbūt pat vairākus ielas malā novietotus automobiļus, taču tas nebija pietiekams iemesls piebremzēt. Šoferis spieda gāzi grīdā, un neprātīgais brauciens turpinājās cauri Mežaparkam. Tad bēglis nogriezās atpakaļ centra virzienā.

Pavērsiena punkts šajā pakaļdzīšanās operācijā bija mirklis, kad Chrysler vadītājs, acīmredzot  nepārzinot Sarkandaugavu, nogriezās pa kreisi uz kādu klusāku ieliņu un iebrauca strupceļā. Ar to gan viss nebeidzās - sapratis, ka nekur tālāk neaizbrauks, vadītājs metās bēgt kājām, taču drīz vien tika panākts un saslēgts rokudzelžos. Jautāts, kāpēc bēdzis, viņš paskaidrot īsti nevarēja, un jau drīz vien sākās Ukrainas valstspiederīgā izdarīto pārkāpumu uzskaite. Kā zināms, atbildēt nāksies par pilnīgi visiem.

Ceļu policija atklāj, ka pret vīrieti patlaban sāktas četras administratīvās lietas – viena par braukšanu ar automobili, kuram uzstādītās numura zīmes neatbilst transportlīdzekļa datiem. Par to autovadītājam jau piespriests 140 eiro liels sods. Otra lieta sākta par ceļu satiksmes negadījuma vietas pamešanu, par ko šoferim draud naudas sods līdz 200 eiro, taču šo sodu papildina vadīšanas tiesību aizliegums uz laiku līdz diviem gadiem. Trešā lieta pret vadītāju ierosināta par nereģistrēta transporta līdzekļa vadīšanu, kas šoferim nozīmēs vēl līdz pat 140 eiro lielu naudas sodu.

Lielākās nepatikšanas šoferim draud par bēgšanu – likums pret šādiem pārkāpējiem ir bargs, un soda nauda var sasniegt pat 5000 eiro, kā arī vadītāja apliecība tiks atņemta uz pieciem gadiem.

Bez tā likumsargi caurskatīs arī pašvaldības policistu uzņemtos videomateriālus, kuros, piemēram, redzams izbrauciens pa veloceliņu, braukšana pretēji kustības virzienam, kā arī vismaz septiņas sarkanās gaismas, kuras pārkāpj stūrētājs. Tas nozīmē, ka par katru šo pārkāpumu šoferim draud jauna lieta.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu