Skudra: Miķelim Rēdliham un arī citiem spēlētājiem šodien klājās grūti (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo" sestdien pretinieku piedāvāto tempu nespēja turēt vairāki hokejisti, tāpēc pēc otrās trešdaļas arī tika veiktas izmaiņas virknējumos, pēc otrā zaudējuma divos mačos pēcspēles preses konferencē teica galvenais treneris Pēteris Skudra.

Rīgas "Dinamo" sestdien savu šīs sezonas otro spēli iesāka izvirzoties vadībā, taču turpinājumā pārsvars zuda, kā rezultātā piedzīvots zaudējums pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

"Dinamo" mājās ar 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) zaudēja "Jokerit", kas izcīnīja pirmo uzvaru šajā sezonā.

Rīgas komandā vienīgos vārtus iemeta Mārtiņš Dzierkals.

"Dzierkals šodien izskatījās labi. Viņš komandai iedod nepieciešamo agresivitāti un gana labi spēlēja arī bez ripas," uzbrucēju, kurš guva "Dinamo" vienīgos vārtus, uzslavēja Skudra. "Miķelim Rēdliham un arī citiem spēlētājiem šodien klājās grūti, tāpēc pēc otrā perioda veicām izmaiņas."

Treneris arī komentēja pirmo vārtu guvumu, kurā Miks Indrašis uz brīdi bija zaudējis nūju un devās tai pakaļ, bet tai pat laikā "Jokerit" panāca izlīdzinājumu.

"Grūts moments, kurā lēmumu pieņem spēlētājs. Komanda ilgstoši bija iespiesta zonā, tāpēc uz beigām jau zuda koncentrācija... Tuvais soliņš - ir riskanti skriet prom, taču reizēm tas atmaksājas. Šoreiz tas diemžēl nenostrādāja," epizodi izanalizēja Skudra.

Nākamo dueli "Dinamo" aizvadīs 8.septembrī pret Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz". Trīs dienas vēlāk ceturtā un pagaidām arī beidzamā mājas spēle tiks aizvadīta pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Sezonas pirmajā spēlē "Dinamo", galvenā trenera amatā debitējot Pēterim Skudram, ceturtdien mājās ar 2:3 piekāpās Kazahstānas komandai Nursultanas "Baris". Tikmēr Helsinku komandai tajā pašā dienā bija paredzēta spēle ar Minskas "Dinamo", taču klubs drošības apsvērumu dēļ neizlidoja uz mača norises vietu, uzsverot, ka tagad nav īstais brīdis, lai Baltkrievijā spēlētu hokeju. KHL tajā pašā dienā nolēma piešķirt "Jokerit" tehnisko zaudējumu.

Rīgas un Helsinku komandas KHL savā starpā spēkojušās 23 reizes un pārliecinoši labāk klājies "Jokerit" hokejistiem, kuri uzvarējuši 16 spēlēs. Iepriekšējā sezonā visās četrās spēlēs uzvarēja Somijas klubs, kas turklāt divos mačos guva pa septiņiem vārtiem.

Aptuveni mēnesi pirms jaunās sezonas sākuma pavīdēja runas, ka visa KHL sezona varētu noritēt tikai Krievijas robežās, kā rezultātā vairākiem ārzemju klubiem būtu jāmeklē cita mājvieta. "Dinamo" gan ātri noraidīja šādu scenāriju, uzsverot, ka mājas spēles aizvadīs "Arēnā Rīga".

Ņemot vērā, ka teju vai visā pasaules aizvien "valda" Covid-19 pandēmija, KHL spēles klātienē "Arēnā Rīga" varēs apmeklēt tikai 1000 līdzjutēji, bet visu komandu spēļu arēnās šosezon tiks iedalītas vairākos sektoros. "Tīrajos sektoros" atrasties drīkstēs tikai klubu personāls un spēlētāji, bet medijiem nāksies ievērot striktas prasības. Tostarp arī ir limitēts mediju personu skaits uz vienu KHL spēli

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu