Foto ⟩ Ieskaties, kā noritēja "Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2020" atklāšanas gājiens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Apvienojoties četrām Rīgas organizācijām - biedrībai MMIC jeb kvadriennāles rīkotājiem, fondam INITIUM, Rīgas cirkam un teātra trupai KVADRIFRONS - mūsdienu kultūras forumu "Baltā nakts 2020" atklāja gājiens, parādes teātra tipa performance - "Tēlniecības kvadriennāli Rīga 2020". Kvadriennāles šī gada tēma ir "Demokrātijas brīnumi". Gājiens svin dažādu mākslas veidu atkalsatikšanos un sintēzi.

Parādes teātris ir performances forma, kas atrodas nepārtrauktā kustībā. Šādi tiek nodrošināta iespēja aplūkot to maksimāli daudz interesentiem, vienlaikus ievērojot pulcēšanās ierobežojumus.

Parādes teātris ir cēlies renesanses laika Francijā kā ielu izklaides veids. Tas sastāv no "izklaidētāju" grupas, kas iekļauj aktierus, dziedātājus, dejotājus, žonglierus un cita veida izpildītājus, kas piedalījās parādēs un izklaidēja skatītājus tajos brīžos, kad gājiens pārstāja kustēties.

Tieši pēc šāda principa režisors Reinis Boters un horeogrāfs Jānis Putniņš iecerējuši veidot notikumu, tradicionālos parādes elementus aizstājot ar šodienas - laikmetīgajiem - ekvivalentiem. Laikmetīgo tādējādi varēs baudīt apstāšanās vietās, iegriežoties cirka arēnā un atklājot vairākus kvadriennāles mākslas darbus. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu