Video ⟩ Minūte prieka! Internets sajūsmā par divu papagaiļu cilvēcisko sarunu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Visiem zināms, ka papagaiļi ir ne tikai neticami burvīgi, bet arī ar ārkārtēju spēju atdarināt dzirdamās skaņas. Viņu talants atdarināt cilvēku valodu īpaši labi tiek dokumentēts internetā.

Tomēr vai kāds zina, kāpēc papagaiļi tik labi atdarina skaņas? Nu, viena teorija liecina, ka šie spilgtās krāsas putni gadu gaitā ir attīstījuši spēju uzrunāt konkrētus indivīdus.

Nav pārsteigums, ka papagaiļi ir saviesīgi putni, un viņiem patīk sazināties savā starpā. Būdami bara dzīvnieki, viņi ceļo un barojas kopā kā grupa, vienlaikus veicot arī citas aktivitātes. Papagaiļi ir arī plēsīgi dzīvnieki, kas nozīmē, ka ganāmpulka labklājība viņiem ir būtiska, lai izdzīvotu.

Šie brīnišķīgie putni nav nekādi vēja grābšļi! "Cilvēkiem ir šīs patiešām lielās smadzenes, bet mēs neesam vienīgie, arī papagaiļiem ir patiešām lielas smadzenes, salīdzinot ar viņu ķermeņa izmēriem," portālam "Bored Panda" skaidroja doktors Endrjū Ivaniuks no Albertas Universitātes, Kanādā.

Video, kas ir guvis lielu popularitāti internetā, redzami divi papagaiļi, kurus nu jau dēvē par "perfekto pāri". Cilvēki ir sajūsmā par putnu tik ļoti cilvēcisko sarunu savā starpā.

Noskaties video!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu