Foto ⟩ Rīga ik uz soļa rotājas "Baltās nakts" noskaņās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šodien no plkst. 15 Rīgā sākusies ikgadējais Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts".

Foruma programmā šogad iekļauti vairāk nekā 30 projekti, nosedzot teju visu pilsētas teritoriju, tādējādi nodrošinot pasākuma apmeklētājiem plašu un saistošu laikmetīgās kultūras un mākslas piedāvājumu.

"Baltās nakts" pasākumi koncentrēsies pilsētas centrālajā daļā un Tallinas ielas kvartālā, tomēr kopumā objekti būs pieejami Āgenskalnā, Imantā, Ķīpsalā, Sarkandaugavā, Vecrīgā, VEF apkārtnē un citviet.

"Baltā nakts 2020" priecēs apmeklētājus gan ar gadu gaitā iecienītiem vietējiem un starptautiskiem projektiem, gan ar jaunu pašmāju mākslinieku programmu. Apmeklētājus pārsteigs jau iepriekšējos gados iepazītā britu mākslinieka Lūka Džerama gaismas instalācijas, sniedzot iespēju iepazīt arī mākslinieka jaunāko darbu.

Pasākumu organizatori parūpējušies arī par tiem, kuri ierasti apmeklē forumu, bet šogad klātienē neieradīsies. "Baltās nakts" sociālajos tīklos un foruma tīmekļvietnē noritēs tiešsaistes pieslēgšanās objektiem un pasākumu norises vietām, kurās pasākumu organizatori un mākslinieki iepazīstinās ar saviem darbiem.

"Baltā nakts" Rīgā ir daļa no starptautiska projekta "Eiropas Baltās naktis", ko aizsāka piecas Eiropas galvaspilsētas - Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma, un šobrīd šim tīklam ir pievienojušās pilsētas visā pasaulē.

"Baltās nakts" ideja ir padarīt laikmetīgo mākslu pieejamāku iedzīvotājiem, vienu nakti gadā iesaistot interesentus daudzveidīgās mākslas norisēs.

Rīgā Mūsdienu kultūras forumu "Baltā nakts" organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu