Ar Lukašenko saistīts "Telegram" kanāls publiskojis "telefonsarunu" par Navaļnija indēšanu starp it kā Berlīni un Varšavu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/ScanPix

Ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko saistīts "Telegram" kanāls publiskojis tulkotu telefonsarunu starp it kā Vācijas un Polijas amatpersonām, kurā tiek apspriesta Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija saindēšana.

Piektdien "Telegram" kanālā "Pul pervogo", kas tiek saistīts ar Lukašenko, parādījies krieviski tulkots telefonsarunas ieraksts starp "Niku" un "Maiku" - pēc kanāla versijas anonīmām amatpersonām Berlīnē un Varšavā. Abas apspriež gaidāmo kancleres paziņojumu par Alekseja Navaļnija saindēšanu.

Uz Polijas pārstāvja jautājumu, vai saindēšanas fakts tiešām ir apstiprināts, cilvēks Berlīnē atbild, ka notiek karš, un karā der visas metodes. Polijas pārstāvis savukārt atbild, ka "jāatsit Putinam jebkāda vēlēšanās bāzt degunu Baltkrievijas lietās".

Tālāk tiek apspriests, cik "ciets rieksts" izrādījies Lukašenko un ka "viņi ir organizēti un profesionāli". Tiesa gan, ierunātā krievu tulkojuma dēļ oriģinālā saruna tikpat kā nav saklausāma.

Šis "telefonsarunas" fragments ir pamatīgi uzjautrinājis sociālo tīklu lietotājus - daži apgalvo, ka tas ir lētas spiegu filmas cienīgs, kamēr citi saka, grūti klausīties šādu safabricējumu, savukārt vēl citi to dēvē par šedevru.

Šonedēļ Lukašenko paziņoja, ka Baltkrievijas Valsts drošības komiteja noklausījusies sarunu starp Vācijas kancleres un Polijas prezidenta pārstāvjiem, kurā apspriesta Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija saindēšana, norādot, ka tas izdarīts Vācijā. Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā neilgi pēc tam, kad Vācijas valdība paziņoja, ka Navaļnijs mērķtiecīgi saindēts ar "Novičok" grupas indi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu