Mūzei sacensībās Polijā sezonas labākais rezultāts; Feters pietuvojas pasaules rekordam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līna Mūze
Līna Mūze Foto: https://www.facebook.com/VieglatletikaLV/

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze svētdien Polijas pilsētā Hožovā "Continental Tour Gold" sacensībās sasniedza savu sezonas labāko rezultātu, kamēr vācietis Johanness Feters pietuvojās pasaules rekordam.

Sieviešu sacensībās sektorā izgāja trīs dalībnieces, no kurām Mūze ieņēma otro vietu, šķēpu raidot 63,19 metru tālumā, kas smiltenietei ir sezonas tālākais un karjeras trešais labākais metiens. Vēl viņas mestie pīķi atdūrās arī pie 60,13, 60,63 un 55,70 metru atzīmēm.

Uzvaru ar 65,70 metriem izcīnīja poliete Marija Andrejčuka, bet trešā ar 61,25 metriem bija horvātiete Sara Kolaka.

Vīriem nepārspēts palika Feters, kurš trešajā mēģinājumā šķēpu raidīja 97,76 metru tālumā, kas ir pasaulē otrs visu laiku labākais rezultāts un tikai par 72 centimetriem atpaliek no pasaules rekorda.

Tālāk par Feteru ar jaunās konstrukcijas šķēpu metis tikai leģendārais čehs Jans Železnijs, kura 1996.gadā sasniegtais pasaules rekords ir 98,48 metri. Fetera personīgais rekords iepriekš bija 94,44 metri (sasniegts 2017.gada jūlijā), kas bija piektais rezultāts pasaulē, jo Železnijs tālāk par šo atzīmi bija metis četras reizes. Svētdien Feters Železnija otru labāko rezultātu (95,66) pārspēja par vairāk nekā diviem metriem.

Feteram tālāko metienu sarakstā  būs arī piektā vieta, jo ceturtajā mēģinājumā viņa šķēps atdūrās pie 94,84 metru atzīmes, pārspējot vājāko no Železnija "TOP4" rezultātiem. Pārējie vācieša mēģinājumi bija tuvāki par 90 metriem.

Otro vietu ar 84,62 guva polis Marcins Krukovskis, bet trešais ar 77,11 metriem bija Cipriams Mržiglods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu