Amonjaka noplūde Rīgā notikusi "Karavela" ražošanas teritorijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD. Ilustratīvs attēls.
VUGD. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka/LETA

Amonjaka noplūde no saldēšanas iekārtas Vecmīlgrāvī, Rīgā šodien, 6. septembrī, notikusi zivju pārstrādes uzņēmuma SIA "Karavela" ražošanas teritorijā, apliecināja uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes loceklis Andris Bite.

Viņš skaidroja, ka plānotu remontdarbu laikā notika tehnisks negadījums - nelielā rezervuārā pārplīsa blīvslēgs, kā rezultātā gaisā aizplūda ap 50 kilogramiem amonjaka gāzveidā.

Uzņēmuma līdzīpašnieks norādīja, ka operatīvi tika evakuēti darbinieki un izsaukti glābšanas dienesti, kas novērsa amonjaka noplūdi.

Vaicāts, vai gaidāma kāda izmeklēšana par notikušā cēloņiem, Bite atbildēja apstiprinoši, uzsverot, ka tiks veikta iekšējā izmeklēšana par notikušo un to, kā turpmāk rīkoties šādos gadījumos.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka noplūdušās vielas daudzums nenodarīs kaitējumu nedz cilvēku veselībai, nedz mantai.

Tāpat Bite norādīja, ka šī vakara darbinieku maiņa darbu neturpinās, tomēr plānots, ka ražošana turpināsies kā ierasts.

Bite pauda lielu pateicību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) par operatīvo darbu.

Aģentūra LETA novēroja, ka Atlantijas ielā, kur atrodas "Karavelas" ražotne, nekas neliecina par negadījumu, arī satiksme nav ierobežota, taču no rūpnieciskās teritorijas izbrauca un devās prom četras ugunsdzēsēju un viena Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīna.

Vienlaikus Atlantijas ielas apkaimē gaisā jūtama nepatīkama smaka.

Valsts vides dienests (VVD) informē, ka teritorija, kurā notika noplūde, juridiski pieder SIA "IP Vecmīlgrāvis". Tomēr Bite ir prokūrists arī šajā uzņēmumā, līdz ar to tas ir saistīts ar "Karavelas" ražotni. Uzņēmumam izsniegta piesārņojošas darbības atļauja zivju produkcijas ražošanai. Notikuma vietā strādā VVD inspektors.

Jau ziņots, ka plkst. 17.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Atlantijas ielu, kur ražošanas teritorijā no saldēšanas iekārtas notikusi amonjaka noplūde, aģentūru LETA informēja dienestā. Noplūde ir novērsta, tomēr papildu drošībai VUGD aicina Vecmīlgrāvja iedzīvotājus Atlantijas ielas apkaimē neturēt atvērtus logus un pēc iespējas mazāk uzturēties ārpus telpām.

LETA jau ziņoja, ka 2019. gadā "Karavela" strādāja ar 51,691 miljona eiro apgrozījumu un 5,077 miljonu eiro peļņu. "Karavela" ir reģistrēta 2001. gadā, un tas ir viens no lielākajiem zivju apstrādes uzņēmumiem Eiropā. Kompānijas pamatkapitāls ir 2,499 eiro. "Karavela" īpašnieki ir Jānis Bite (56%), Andris Bite (24%) un Jānis Endele (20%).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu