16 gadus veca meitene pārsteidzoši īsā laikā veic peldējumu pāri Anglijas kanālam (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļā peldējumu pāri Anglijas kanālam veikusi 16 gadus vecā Vera Rivāra, vēsta "Valley News".

Jaunajai peldētājai pārpeldēt slavenajam kanālam izdevās 14 stundās un 10 minūtēs. Kā saviem "Instagram" sekotājiem atklāja pati sportiste, pirmais, ko pēc iespaidīgā peldējuma ir darījusi Rivāra, bijusi kārtīga snauda.

"Kas par lielisku un traku dienu. Man izdevās savu Anglijas kanāla peldējumu veikt 14 stundās un 10 minūtēs. Liels paldies par atbalstu. Tagad esmu drošībā un uz sauszemes. Citas bildes sekos vēlāk... bet vispirms snauda," rakstīja Rivāra.

Oficiālie dati liecina, ka peldējuma laikā ūdens temperatūra bijusi 64 grādi pēc fārenheita (17,7 grādi pēc celsija).

Kā vēsta "Valley News", jaunā sportiste ir otrā ASV pilsone, kura veikusi prestižo peldējumu, tomēr Rivārai bijušas arī šaubas par to, vai peldējumu vispār izdosies uzsākt.

"Nebiju pārliecināta, ka tas [peldējums] vispār notiks, zinot, kas notiek ar pandēmiju. Tāpēc biju ļoti laimīga nonākt ūdenī un uzsākt peldējumu," sacīja Rivāra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vera Rivard (@vera_team_rivard) on

Sportiste peldējuma gaitā apstājusies ik pēc 45 minūtēm, lai varētu apēst enerģijas batoniņu un padzertos. Anglijas kanāla peldēšanas asociācija paredz, ka, lai peldējums tiktu ieskaitīt, sportists tā gaitā nedrīkst izkāpt no ūdens vai arī pieskarties jeb kam, kas peld pa ūdeni (piemēram laivai).

Anglijas kanāla rekords pieder čehietei Jvetai Hlavačovai, kura 2006. gadā peldējumu veica septiņās stundās un 25 minūtēs.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu