Vienības brauciena 30.dzimšanas dienā piedalījies arī 90 gadus vecs dalībnieks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vienības brauciena dalībnieki
Vienības brauciena dalībnieki Foto: velo.lv

Svētdien Siguldā sportiskā atmosfērā noritēja jau vēsturē 30. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, kurā vienā no distancēm uz starta līnijas stājās arī 90 gadus vecais Edgars Račis, ziņo organizatori.

Par godu apaļajai jubilejai organizatori bija parūpējušies par lieliskām distancēm un aktivitātēm bagātīgu sacensību centru.

Dienas centrālais starts, kura starta procedūra ilga nedaudz vairāk nekā deviņas minūtes, bija Tautas šosejas brauciens. 37 kilometru garā un visiem labi zināmā distance pulcēja visa vecuma, dzimuma, sportiskās sagatavotības aktīvās atpūtas cienītājus. Kuplas kolektīvu komandas, draugu kompānijas un vienkārši velo cienītājus. Tās pēdējais kilometrs veda leģendārajā Gaujas kalnā.

Vīriešu konkurencē absolūtajā vērtējumā uzvaras laurus plūca talantīgais "MSĢ/ Ķekavas NSS" riteņbraucējs Rihards Reinfleds, bet starp dāmām otro gadu pēc kārtas ātrākā izrādījās Carnikavas sporta centra riteņbraucēja Renāte Rodionova. Abi bija labākie "Isostar" kalna karaļa un karalienes vērtējumā.

Kuplākās ģimenes godu pirmo gadu izpelnījās Flakšu ģimene, kuplākā pašvaldība bija Jēkabpils pašvaldība, bet kuplākais uzņēmums otro gadu pēc kārtas bija "Sadales tīkls", no kura Vienības braucienā piedalījās 150 dalībnieki. Cienījamākais dalībnieks šajā gadā bija Edgars Račis, kurš šogad svinēs savu 91. dzimšanas dienu.

Jau ziņots, ka 100 kilometrus garajā sporta šosejas braucienā medaļas tika sadalītas arī Latvijas čempionāta grupas braucienā un U-23 vecuma grupā. Pirmo reizi karjerā 33 gadu vecumā par Latvijas čempionu tika kronēts Viesturs Lukševics ("Amore&Vita - Prodir"), bet otro vietu izcīnīja Pauls Rubenis ("Tartu 2024/ BCC"), kurš bija ātrākais U-23 konkurencē. Absolūtajā ieskaitē uzvaru svinēja igaunis Gerts Kivistiks ("Peleton"). Dāmu konkurencē starp licencētajām sportistēm triumfs Kitijai Siltumēnai (Dobeles sporta skola).

Tikmēr Komandu vērtējumā triumfs "Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree", otrā vieta "Peleton", bet trešā "Evelo" vienībai.

Turpinot tradīcijas, Vienības braucienā spēkiem mērojās arī MTB braucēji. "Bosch" Kalnu divriteņu braucienā otro gadu pēc kārtas triumfēja Jānis Priževoits ("Volkswagen Komerctransports - Veloprofs.lv").

Viņš 48 kilometru garo distanci veica vienā stundā 37 minūtēs un 33 sekundēs. Otro vietu, finišējot tikai sekundi pēc uzvarētāja, ieguva talsenieks Gints Lūsis ("DTG - MySport"). Trešā vieta "VeloRīts" pārstāvim Reinim Marksam.

Dāmām uzvarēja Katrīna Jaunslaviete-Kipure ("ZZK"), otrā vieta Anitai Antonei (Baldones velokomanda), bet trešā Beatei Kovgerei ("Volkswagen Komerctransports - Veloprofs.lv").

Īpaši daiļa bija 17 kilometru garā Retro Velo distance, kas pulcēja vairākus simtus dalībnieku ar skaistiem tērpiem un ekskluzīviem velosipēdiem. Brauciena dalībnieki trasē varēja baudīto skaisto Gaujas Nacionālā parka ainavu Siguldas pilsētā un tās apkārtnē.

30. Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu rīkoja Igo Japiņa sporta aģentūra kopā ar Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP), Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Siguldas novada pašvaldību.

Pasākuma lielo atbalstītāju pulkā arī Latvijas valsts meži, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un "Bosch".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu