Kossovičs pieļauj iespēju uzņemties APP Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāja pienākumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Progresīvie" Rīgas domes vēlēšanu līderis Mārtiņš Kossovičs.
Partijas "Progresīvie" Rīgas domes vēlēšanu līderis Mārtiņš Kossovičs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domē ievēlētais deputāts Mārtiņš Kossovičs (APP) pieļauj, ka būtu gatavs uzņemties partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) Rīgas domes kopīgās frakcijas priekšsēdētāja amata pienākumus, aģentūrai LETA apliecināja politiķis.

Tā Kossovičs atbildēja uz jautājumu, vai viņš ieņems frakcijas vadītāja amatu. Reizē politiķis norādīja, ka, kamēr nav apstiprināti Rīgas domes deputātu mandāti, tikmēr par šo jautājumu nevar lemt.

Vaicāts par izskanējušo informāciju, ka Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadībai varētu tikt virzīta "Progresīvo" valdes locekļa Viestura Kleinberga (APP) kandidatūra un Mājokļu un vides komitejas vadītājam amatam kā pretendents varētu tikt izvirzīts "Progresīvo" līdzpriekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (APP), Kossovičs, kurš ir arī "Progresīvo" valdes loceklis, pieļāva, ka abus kandidātus varētu virzīt. 

Pagaidām gan "ar pilnu garantiju" nav zināms par abu kandidātu virzīšanu, jo vēl par šo jautājumu būs jālemj "Progresīvajiem", tāpat svarīgs būs pārējo kolēģu viedoklis, skaidroja Kossovičs.

"Progresīvo" valdes sēde plānota otrdien, 8. septembrī, plkst. 18, pastāstīja politiķis.

Kā ziņots, četriem Rīgas domes jaunajā sasaukumā ievēlētajiem spēkiem izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

Trešajā individuālo sarunu piegājienā APP kopīgā saraksta politiķi panāca vienošanos ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV), Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) pārstāvjiem par koalīcijas veidošanu, kā arī atbildības jomu sadali.

APP tiks pie mēra krēsla, ko ieņems bijušais Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu