Kā pareizi kopt zamšādas apavus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Zamšādas apavi, oksfordi vai puszābaki ir modē teju katru rudeni, tāpēc tie visticamāk skapī gaida savu valkāšanas kārtu. Kā pareizi kopt šādus apavus, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu to skaistumu un noturību, vēsta portāls "Cosmo". 

Izmantojiet īpašu aerosolu.

Daudzi cilvēki izvairās no zamšādas apaviem, uzskatot tos par nepraktiskiem: tie ļoti ātri samirkst, ūdens tos sabojā un tie kļūst tik netīri, ka tos nevar notīrīt. Lai tas viss nenotiktu, ir svarīgi apstrādāt zamšādu ar īpašiem līdzekļiem. Vislabāk ir nopirkt piemērotu aerosolu uzreiz kopā ar zābakiem, jo ​​tas jāizmanto pirms pirmās nēsāšanas. Tas pasargās jauno zābaku pāri no mitruma un putekļiem. Pārklājums periodiski jāatjauno.

Dzēšgumija traipu noņemšanai.

Protams, nevis tā dzēšgumija, kas ir skolēna penālī, bet speciālā kurpju dzēšgumija. Šī dzēšgumija pēc struktūras atgādina cietu sūkli un lieliski notīra netīrumus, atjaunojot materiāla augšējo slāni.

Maizes garoziņa.

Jūs varat smieties, bet rudzu maizes garoza efektīvi palīdz noņemt taukainus traipus no zamšādas. Gadījumā, ja jums nav dzēšgumijas un vēlaties pēc iespējas ātrāk tikt vaļā no traipiem, lai varētu ķerties pie apavu nēsāšanas.

Bez ūdens!

Zamšādu jātīra tikai ar sausu suku. Nekad nelietojiet mitru sūkli, jo jūs netīrumus tikai izkliedēsiet, un tie iegrimst vēl dziļāk.

Cietas birstes.

Ja esat pieradis izmantot apavu pulēšanas mašīnu, izvēlieties viscietākās zamšādas apavu birstes.

Sūklīšu birste mājām.

Kā rūpēties par zamšādas apaviem mājās? Vislabāk derēs cieta, poraina sūkļa birste. Turklāt jūs varat izmantot putu tīrīšanas līdzekli.

Tvaiks.

Ja jūs nokļūstat lietū, zamšs var salipt un saburzīties. Jūs varat to iztaisnot ar tvaiku: turiet kurpes virs tvaika 10-20 sekundes, pēc tam berzējiet tās ar gumijas suku.

Kafijas biezumi krāsu atjaunošanai.

Vēl viens tautas līdzeklis ir kafijas biezumi. Ar to palīdzību jūs varat atjaunināt produkta brūno krāsu, ja tā ir izbalējusi.

Kā rūpēties par zamšādas apaviem, ja tie kļūst ļoti slapji?

Ir vērts to žāvēt ar avīzēm - saburziet tās un ievietojiet iekšā apavos. Tās ātri uzsūks ūdeni. Nekad neatstājiet puszābakus vai zābakus nožūt radiatora tuvumā! Zamšāda kļūs raupja. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu