Bagātīgi un gardi! Kāpēc šoruden ēdienkartē noteikti jāiekļauj paprika

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Septembris ir viens no gada ražīgākajiem mēnešiem, un tas ir jāizmanto. Rudens sākumā saldo piparu sezona rit pilnā sparā un jūs to varat iegādāties jebkurā lielveikalā vai tirgū, raksta portāls "Today".

Kā izvēlēties piparus: 

Saldajiem pipariem ir daudz šķirņu, sākot no parastajiem paprikas līdz kubiskajiem. Pirmkārt, tie atšķiras pēc biezuma. Cenas ir no 1,5 līdz 4 eiro par kilogramu. Pērkot dārzeņus, apskatiet to izskatu: nedrīkst būt traipu, tikai vienmērīga krāsa. Sajūtiet un pārbaudiet mīkstumu. Smarža - tā jūs nepievils.

Kāpēc saldie pipari ir noderīgi?

Sarkanajos piparos ir daudz likopēna, A un C vitamīnu. Tas ir labs acīm, sirds un asinsvadu sistēmai un uzlabo imunitāti. Zaļie pipari satur folskābi, samazina vēža, aterosklerozes un asinsvadu slimību risku. Dzeltenā krāsa satur daudz beta-karotīna, kālija, dzelzs. Šie mikroelementi uzlabo redzi, nieru un nervu sistēmas darbību. Ieteicamā porcija ir ne vairāk kā 100 g dienā. Labāk ir ēst svaigu - tādā veidā tiek absorbēts vairāk C vitamīna. Varat arī izmantot grilētus un sautētus piparus.

Āzijas stila piparu salātu recepte

Vispirms jums vajadzētu sagriezt piparus ne pārāk mazās sloksnēs. Kamēr cepeškrāsns sildās, iemarinējiet gaļu. Salātiem ieteicams izvēlēties teļa vai vistas ciskas. Aplejiet sasmalcinātos piparu gabaliņus ar kimči mērci, sviestu un sāli. Dārzeņus divas minūtes iegremdējiet karstā eļļā, lai tie paliek kraukšķīgi. Pipariem ir piemēroti sojas kāposti. Tos var aizstāt ar citiem: ķīnas kāpostu vai korejas. Salāti ir nepieciešami garšu līdzsvarošanai. Pievienojiet dārzeņiem gaļu. Cepiet vēl dažas minūtes - un salāti ir gatavi. Pārkaisiet ar sezama sēklām vai riekstiem. Pirms sezona ir beigusies, savā ēdienkartē noteikti iekļaujiet papriku.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu