Seši mazāk zināmi iemesli, kāpēc mati drīz pēc mazgāšanas kļūst atkal netīri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Daudziem ir zināms fakts, ka, lai matus uzturētu ilgāk tīrus, tiem pēc iespējas mazāk jāpieskaras ar rokām. Portāls "Home" piedāvā iepazīties ar vairākiem mazzināmiem iemesliem, kāpēc mati vien ātri kļūst taukaini. 

Šampūna sastāvs

Ieteikumi izvēlēties šampūnu atbilstoši galvas ādas tipam nav tikai tukšas frāzes. Piemēram, ja jums ir taukaina āda un jūs izmantojat sausu šampūnu, apjoms pazudīs jau pirmajā dienā. Fakts ir tāds, ka sausas ādas šampūna sastāvs ir paredzēts dermas ārstēšanai un barošanai. Ja tas sausu ādu padara normālu, tas padara jūsu ādu vēl taukaināku. Labākais risinājums: pārmaiņus izmantojiet šampūnus bez sulfātiem un parastos šampūnus.

Kondicioniera lietošana

Dažas sievietes kondicionieri uzklāj ne tikai matu galos, bet arī uz saknēm. Nekādā gadījumā to nedrīkst darīt. Kondicioniera mērķis ir mīkstināt un pārklāt matus ar plēvi, kas padara tos biezākus un smagākus. Ja to uzklājat uz saknēm, jūs zaudēsiet apjomu un radīsiet netīru matu efektu. 

Ķemmes un lokšķēres

Cieši apskatiet savus matu kopšanas rīkus. Cik bieži jūs mazgājat ķemmi? Vai jūs tīrāt lokšķēres un taisnotājus? Nē? Tas var būt galvenais jūsu netīro matu iemesls. Ja matus pirms mazgāšanas un tūlīt pēc tam ķemmējāt ar netīro suku, uzskatiet, ka uz tīriem matiem atkal esat uzklājis netīrumu kārtu. Uz lokšķērēm un taisnotājiem parasti ir mikrobi, kas rodas zem augstas temperatūras un, laika gaitā slāņojoties, pārvēršas par netīrumu slāni, kas bojā matus.

Matu ķemmēšana

Nē, mēs neaicinām jūs pārtraukt matus. Vienkārši dariet to pēc iespējas mazāk visas dienas garumā. Fakts ir tāds, ka jebkura ķemmēšana ir sava veida galvas masāža, kas aktivizē tauku dziedzerus.

Sausais šampūns

Atcerieties, ka sausais šampūns ir ārkārtas un vienreizēja darbība. Jā, tas patiešām ietaupa laiku, taču tas nevar aizstāt parasto šampūnu un mazgāšanu. Tas bieži satur talku, kas aizsprosto poras un komponentus, kas izjauc epidermas pH līdzsvaru. Ja no rīta jūs no rīta uzklājat tīrīšanas mākoni, vakarā noteikti notīriet galvu ar speciālu skrubi un šampūnu. Porām jābūt tīrām!

Veļa

Vidēji mūsu mati piecas stundas dienā saskaras ar spilvenu. Tas nozīmē, ka spilvendrānai jābūt tīrai, svaigai un videi draudzīgai! Izvēlieties gultasveļu, kas izgatavota no dabīgiem audumiem. Labākie materiāli ir kokvilna un dabīgais zīds. Spilvendrāna jāmaina vismaz reizi nedēļā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu