Aktrise Aija Dzērve pirmo reizi komentē savu atlaišanu no Dailes teātra (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aija Dzērve
Aija Dzērve Foto: LETA

Pavasarī tapa zināms, ka Dailes teātris atlaiž vairākus štata aktierus, tostarp Aiju Dzērvi, kura teātrī aizvadīja 20 gadus. Izdevumā "Privātā Dzīve" viņa pirmo reizi runā par notikušo.

Dzērve neslēpj - ziņa par atlaišanu viņu pārsteigusi nesagatavotu. "Tas notika lielās pandēmijas sākumā, kad visiem valstī bija ļoti sarežģīti apstākļi un mēs atradāmies dīkstāvē. Ziņa tika nodota pa telefonu. Nekorekti un negaidīti," atklāj aktrise.

Lai arī Dzērve uzsver, ka "Dailes teātris bija un paliks mans teātris", aizejot, rūgtums tomēr ir. 

Īpaši nepatīkamu šo lietu padara tas, ka teātra direktors Juris Žagars vēl nesen bija viens no aktieriem. "Attiecības ar viņu kā ar kolēģi veidojušās pozitīvismā un savstarpējā cieņā. Šobrīd domāju, ka stāsts ir par cilvēka pārbaudi ar viņam doto varu," uzskata aktrise.

Patlaban Dzērve nav stājusies jaunās darba attiecībās, taču piedāvājumu viņai netrūkst.

Atgādinām, ka Dailes teātrim 2020./2021.gada sezonā pievienojušies trīs jauni aktieri - Toms Veļičko, Imants Strads un Kārlis Arnolds Avots. Vienlaikus Žagars apgalvo, ka, iespējams, vēl tiks uzrunāti kādi jauni kandidāti, lai aizpildītu esošās tukšās štata vietas.

Tāpat zināms, ka Dailes teātris panācis vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu ar Ivaru Auziņu, Mārtiņu Poču un Aiju Dzērvi. Štatu samazināšanas procedūras ietvaros norit sarunas par darba attiecību pārtraukšanu arī ar Sarmīti Rubuli un Kasparu Zāli.

Žagars atklāj, ka pašlaik vairāk izmaiņas nav paredzētas, un viss esot "stabili un droši". "Ja Covid-19 situācija neliks veikt izmaiņas, tad tā arī paliksim, un personāla sastāvs ir nokomplektēts," pauda Žagars.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu