Savu pēdējo basketbola maču novadīja ar mazulīti vēderā. Gunta Baško par mātes lomu un ģimenes dzīvi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības aktualitātēm, 2019. gads.
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības aktualitātēm, 2019. gads. Foto: Zane Bitere/LETA

Kā ir būt māmiņai tad, kad tuvojas 40? Un kādas ir gaidas pret bērnu, kad liela daļa dzīves pagājusi profesionālajā sportā? Pirmajā "Māmiņu kluba" jaunās sezonas raidījumā ("STV Pirmā!") viesojās bijusī basketboliste, Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško.

Aizvadītā gada decembra sākumā par māmiņu kļuva bijusī basketboliste, Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško. Viņai piedzima meitiņa, kura tika pie vārda Matilde. 

Gunta atzīst, ka mammas lomā jūtas ļoti labi, lai arī vienmēr ne viss sanāk, kā varbūt vēlētos, taču, kā saka pati Gunta, viņai patīk tas, ko dara un kā tas sanāk, jo bērns aug smaidīgs, guļ un attīstās.

Kad Guntai liek dalīties sajūtās par būšanu māmiņai pirmo reizi īsi pirms četrdesmit, viņa stāsta: "Noteikti tagad palīdz tava dzīves pieredze un tas, ka tu uz lietām skaties mazliet savādāk. Iztrakots un izballēts ir savā laikā, tāpēc vērtības arī ir savādākas. Es noteikti tik daudz nestresoju, kā es to darītu, ja būtu bijis citādi.

Esmu pateicīga, ka man apkārt ir cilvēki, kas varēja palīdzēt ar savu pieredzi un padomu. Varu tikai apbrīnot māmiņas, kuras audzina bērnu vienas. Tas viss ir izdarāms, bet tas nav viegls darbs."

Uz jautājumu, vai Gunta ir saskārusies ar citu aizspriedumiem, ka sagaidījusi savu bērniņu tikai tagad, Baško atbild: "Es domāju, ka mēs kļūstam par mammām tad, kad mums par tādām ir jākļūst.

Cilvēki vienmēr kaut ko teiks, viss atkarīgs no manis, cik daudz es to dzirdu un ko es no tā paņemu un ko ar to daru.

Jā, man ir četrdesmit un es esmu laimīga, ka esmu mamma!"

Interesanti, ka Guntas meitiņa Matilde ir jau piedzīvojusi savu pirmo lielo basketbola spēli, jo Guntas atvadu basketbola spēlē mazulīte jau atradās sportistes puncī. Pati sportiste atzīst, ka šā iemesla dēļ bijis neliels satraukums par to, kā bērniņš jutīsies, kā arī viņa centusies sevi pasargāt, lai gan sports ir sports un tajā nekad neko nevar paredzēt. 

Uz jautājumu par to, vai Baško savai meitai novēl profesionālas sportistes karjeru, sieviete atbild sekojoši: "Profesionāla sportista dzīve nav no tām vieglākajām.

Protams, ja viņai sanāks un viņa gribēs to darīt - es to neaizliegšu. Ja viņa būs, es būšu lielākā atbalstītāja. Bērni mums aug un attīstās, bet tā, lai es teiktu - tev noteikti jābūt profesionālai sportistei, es noteikti tā nedarīšu.

Sports pārāk daudz no tevis paņem ne tikai fiziski, bet arī emocionāli".

Video: Noskaties sižetu!

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu