Rīgas "Dinamo" rezultatīvā spēlē izcīna sezonas pirmo uzvaru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmo uzvaru Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šosezon svinēja Rīgas "Dinamo", pārspējot Maskavas apgabala "Vitjaz".

"Dinamo" savā laukumā ar 4:3 (2:1, 1:2, 0:0) uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto "Vitjaz".

Dārziņš šajā duelī iemeta divus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja, bet vārti un piespēle Zekam Mičelam, kā arī Konstantīnam Komarekam. Divas rezultatīvas piespēles iekrāja arī Miķelis Rēdlihs.

Tikmēr Daugaviņš šajā duelī izcēlās ar 1+1. 

Jau spēles pirmajā minūtē vārtsarga modrību pārbaudīja Metjū Majone, bet piektās minūtes izskaņā līdz vārtu priekšai izrāvās Mārtiņš Dzierkals, taču aizsargs traucēja latvietim, kā rezultātā metiens ar nūjas lāpstiņas neērto pusi bija diezgan vājš. 

Pēc sešām aizvadītām minūtēm rīdzinieki nonāca skaitliskajā mazākumā, un šo iespēju gana ātri izmantoja Kaspars Daugaviņš. Uzbrucējs pieslidoja tuvāk "Dinamo" vārtiem un izdarīja asu metienu pa zemi, ko notvert nespēja Staņilsavs Gaļimovs.

Tuvojoties perioda vidum, "Vitjaz" vārtsargam virsū uzstums tika Renārs Krastenbergs, par ko spēlētājs saņēma dažas aizsargu dunkas. Neilgi pēc tam viesi nopelnīja noraidījumu, kuru realizēt izdevās Komarekam, kurš pielaboja Rīsa Skārleta metienu. Vēl pirms došanās atpūtā, "Dinamo" perioda izskaņā vēl reiz bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, un arī šo iespēju izdevās pārvērst par gūtiem vārtiem.

Pēc Laura Dārziņa metiena ripa atlēca pie Zeka Mičela, kanādietim gūstot savus pirmos vārtus Rīgas komandā.

Otro periodu aktīvāk iesāka viesi, bet Deniss Paršins astotajā minūtē netika galā ar pretspēlētāju un saņēma divu minūšu sodu par turēšanu. Brīdi vēlāk skaitlisko vairākumu realizēja pieredzējušais Aleksandrs Sjomins, kurš otrdien Rīgā aizvadīja savu 250.spēli KHL turnīrā. "Vitjaz" gan neapstājās un jau minūti vēlāk guva savus trešos vārtus, Gaļimovu ar plaukstas metienu pārspējot Mihailam Smoļinam.

Pēc trešajiem zaudētājiem vārtiem Gaļimovu nomainīja Iļja Proskurjakovs. "Dinamieši" līdz otrā perioda beigām sasparojās un sāka spēlēt aktīvāku hokeju, savukārt viesi trešdaļas pēdējā minūtē nonāca mazākumā. Rīgas komandai arī trešos vārtus izdevās iemest vairākumā, iepretim vārtiem lielisku piespēli Dārziņam atdodot Mičelam. Komandas kapteinis Dārziņš brīdi vēlāk jau panāca 3:3.

Trešais periods iesākās "Dinamo" zīmē, jo pēc 19 nospēlētām sekundēm savus otros vārtus šajā duelī guva Dārziņš, kura rēķinā līdz tam jau bija arī divas rezultatīvas piespēles. Spēles turpinājumā abas komandas apmainījās ar noraidījumiem, taču nevienam no klubiem neizdevās izmantot savas iespējas, kā rezultātā "Dinamo" ar minimālu pārsvaru izcīnīja savu pirmo panākumu šajā sezonā.

Rīdzinieki sezonas pirmajās divās spēlēs cietuši zaudējumus. Ceturtdien, galvenā trenera amatā debitējot Pēterim Skudram, "Dinamo" mājās ar 2:3 piekāpās Kazahstānas komandai Nursultanas "Baris", bet sestdien ar 1:3 atzina vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku "Jokerit" pārākumu.

"Dinamo" mājas spēļu sēriju noslēgs ceturtdien ar maču pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet pēc tam dosies izbraukumā uz Novosibirsku, Habarovsku un Nursultanu.

Tikmēr "Vitjaz" sezonu iesāka ar uzvaru 4:0 pār Kazaņas "Ak Bars", bet pēc tam dramatiskā cīņā ar 3:4 zaudēja "Ņeftehimik". Daugaviņš sezonas pirmajās divās cīņās atzīmējies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 26 reizes un nedaudz labāk klājies rīdziniekiem - 14 uzvaras no kurām 12 gūtas pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā trīs no četrām savstarpējām spēlēm uzvarēja "Vitjaz".

Pēc trim spēlēm "Dinamo" ar diviem punktiem Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

Par "Dinamo" galveno treneri jūlijā tika iecelts latviešu speciālists Pēteris Skudra, bet viņam asistēs Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" pagājušās sezonas galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs.

Pirms jaunās sezonas "Dinamo" devās uz Somiju, kura aizvadīja četras pārbaudes spēles. Rīdzinieki ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā zaudēja pagājušās sezonas Somijas pēc spēka otrās līgas spēcīgākajai komandai Imatras "Kettera", vēlāk ar 3:4 pagarinājumā piekāpās šī paša turnīra trešajam spēcīgākajam klubam Joensū "Kiekko-Pojat", bet trešajā duelī ar pastiprinātu sastāvu cieta neveiksmi 1:4 pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto KHL komandu Helsinku "Jokerit"

"Somijas tūri" izdevās noslēgt ar pārliecinošu uzvaru. "Dinamo" ar 3:0 uzvarēja Somijas otrās līgas pagājušās sezonas devīto spēcīgāko vienību Vantā "Kiekko-Vantaa"

Ņemot vērā, ka teju vai visā pasaules aizvien "valda" Covid-19 pandēmija, KHL spēles klātienē "Arēnā Rīga" var apmeklēt tikai 1000 līdzjutēji, bet visu komandu spēļu arēnās šosezon tiek iedalītas vairākos sektoros. "Tīrajos sektoros" atrasties drīkst tikai klubu personāls un spēlētāji, bet medijiem nākas ievērot striktas prasības. Tostarp arī ir limitēts mediju personu skaits uz vienu KHL spēli

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu