Saveļjeva rosina ierobežot vairāku "Olainfarm" valdes locekļu pilnvaras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Farmācijas uzņēmuma AS "Olainfarm" 22. septembra akcionāru ārkārtas sapulcē pēc akcionāres Nikas Saveļjevas ierosinājuma tiks lemts arī par vairāku valdes locekļu pilnvaru ierobežošanu, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Rīga" par akcionāru sapulces lēmuma projektiem.

Saveļjeva rosina veikt izmaiņas "Olainfarm" statūtos, nosakot, ka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs pārstāv sabiedrību atsevišķi, bet pārējiem valdes locekļiem ir tiesības pārstāvēt sabiedrību kopā ar vismaz diviem citiem valdes locekļiem.

Patlaban uzņēmuma valdē ir septiņi valdes locekļi, no kuriem tiesības pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi ir gan valdes priekšsēdētājam Jerūnam Veitesam, gan valdes loceklēm Milanai Beļevičai, Elenai Bušbergai un Zanei Kotānei, liecina "Firmas.lv" dati.

Valdē patlaban vēl strādā arī valdes locekļi Mārtiņš Pūriņs, Raimonds Terentjevs un Signe Baldere-Sildedze, kuriem ir tiesības pārstāvēt uzņēmumu kopā ar diviem citiem valdes locekļiem.

Tāpat akcionāru sapulcē plānots lemt arī par uzņēmuma padomes nomaiņu, lai gan iespējamie padomes locekļu kandidāti nav minēti. Arī šis jautājums sapulces darba kārtībā iekļauts pēc "Olainfarm" akcionāres Saveļjevas ierosinājuma. Viņa pārstāvot 7,79% no "Olainfarm" pamatkapitāla un šo pieprasījumu izteikusi, izmantojot Komerclikuma 274. panta otrās daļas tiesības.

Pēc Saveļjevas ierosinājuma tikšot lemts arī par "Olainfarm" statūtu grozījumiem, iekšējās revīzijas veikšanu un revīzijas komitejas atsaukšanu un jaunās revīzijas komitejas ievēlēšanu.

Savukārt pēc "Olainfarm" akcionāra "Olfim OÜ" prasības par šiem pašiem jautājumiem - padomes un Revīzijas komitejas nomaiņu - plānots lemt arī 22. septembrī plkst. 15 uzņēmuma ārkārtas akcionāru sapulcē.

"Olainfarm" padome savā ziņojumā atzīmē, ka esošie padomes locekļi tika ievēlēti 2019.gada 1.aprīlī, tādējādi padome šādā sastāvā 2019. gadā darbojusies deviņus mēnešus. Padomes vērtējumā, visi uzņēmuma darbības rādītāji bija labāki nekā 2018. gadā. Kopējie koncerna 2019. gada ieņēmumi sasniedza 137 miljonus eiro, kas bija par 10% vairāk nekā 2018. gadā. Savukārt bruto peļņa bija 85 miljoni eiro, nodrošinot 10 miljonu eiro pieaugumu. Bruto peļņas rentabilitāte pieauga no 60% 2018. gadā līdz 62% 2019. gadā.

Kā ziņots, akcionāri sapulcē izskatīs iespēju vērsties pret bijušo valdi lietā par vairāku miljonu zaudējumu nodarīšanu kompānijai. "Olainfarm" veiktajā revīzijā tika konstatēts, ka iepriekšējās "Olainfarm" amatpersonas 2017.gada sākumā uzņēmuma vārdā noslēgušas darījumu ar Kiprā reģistrētu uzņēmumu "Banestar Management Limited", kura rezultātā "Olainfarm" esot nodarīti zaudējumi vairāku miljonu eiro apmērā. Aizdomīgie darījumi tika veikti no 2017. gada 2. janvāra līdz 2019. gada 4. aprīlim. Par atklāto "Olainfarm" vērsās Valsts policijā.

"Olainfarm" neatklāj, pret kuriem bijušajiem uzņēmuma valdes locekļiem plānots vērsties.

"Olainfarm" koncerna auditētais apgrozījums 2019. gadā bija 137,219 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 23,628 miljoni eiro. Vienlaikus paša "Olainfarm" apgrozījums pērn bija 104,363 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 12,2% salīdzinājumā ar 2018. gadu, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,5 reizes un sasniedza 22,239 miljonus eiro.

Šī gara pirmajā pusgadā "Olainfarm" koncerns strādāja ar 66,369 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,1% mazāks nekā 2019.gada pirmajā pusgadā, savukārt koncerna peļņa bija 10,017 miljoni eiro, kas ir par 18% mazāka nekā 2019. gada pirmajā pusgadā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu