Šķēpmetējs Čakšs triumfē starptautiskajās sacensībās "Golden Spike"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gatis Čakšs
Gatis Čakšs Foto: AFP/LETA

Latvijas šīs sezonas vadošais šķēpmetējs Gatis Čakšs otrdien Čehijas pilsētā Ostravā svinēja uzvaru tradicionālajās sacensībās "Golden Spike" ("Zelta naglenes"), kurām ir piešķirts Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas ("World Athletics") Kontinentālās tūres zelta statuss.

Čakšs uzvaru izcīnīja ar savu pēdējo, sesto, mēģinājumu, "pīķi" raidot 83,41 metra tālumā. 

Latvijas sportists pārspēja Polijas rekordistu Marcinu Krukovski, kuram tāpat kā Čakšam, labākais metiens bija ar sesto piegājienu. Polis šķēpu aizmeta par 14 centimetriem tuvāk nekā Čakšs.

Trešo vietu ar 78,54 metriem izcīnīja čehs Vītezslavs Veselijs, kurš 2012.gadā Londonā olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu, bet karjeras laikā pabijis arī Eiropas un pasaules čempiona godā.

Čakšs pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 79,48 metru tālumā, bet nākamajos trijos piegājienos rīks lidoja pāri 80 metru atzīmei - 81,24,  80,16 un 81,87 metri, savukārt piektais mēģinājums netika ieskaitīts.

Šosezon Čakšs šķēpu spējis aizmest 84,56 metrus tālu, kas iespēts Valsts prezidenta balvas izcīņā.

Kopumā vīru konkurencē piedalījās seši sportisti, no kuriem trīs pārstāvēja Čehiju, bet vēl divi Poliju.

Tāpat šķēpmešanas sacensībās Ostravā startēja arī Līna Mūze, kura pirmajā piegājienā šķēpu aizmeta 62,86 metrus. Tālākajos mēģinājumos latvietei savu rezultātu uzlabot neizdevās, kā rezultātā nācās samierināties ar ceturto vietu.

Uzvaru dāmu konkurencē svinēja mājiniece un olimpiskā, kā arī pasaules čempione Barbora Špotākova, kura ar pirmo mēģinājumu sasniedza 65,19 metru atzīmi un uzstādīja savu šīs sezonas labāko rezultātu. 

Otro vietu ar 63,59 metrus tālu raidījumu ieguva Marija Andrejčika no Polijas, bet bronza ar 62,96 metriem tika Nikolai Ogorodņikovai no Čehijas. Viņa tikai par desmit centimetriem apsteidza Mūzi.

Latvijas šķēpmetēja bez rezultāta palika otrajā, ceturtajā un piektajā mēģinājumā, bet trešajā un pēdējā piegājienā rīku raidīja attiecīgi 56,93 un 59,73 metrus tālu.

Dāmu konkurencē piedalījās septiņas sportistes, no kurām četras bija čehietes, bet viena pārstāvniecība bija no Latvijas, Horvātijas un Polijas.

Mūze šosezon savā labākajā mēģinājumā šķēpu aizmetusi 63,19 metrus tālu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu