"Pīrāgs ir jāapēd virtuvē!" Rīgā vīrietis ārpus virtuves apēsta pīrāga dēļ iekausta bērnu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas pašvaldības policija
Rīgas pašvaldības policija Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdien, 5. septembrī, plkst. 19.40 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz Imantu, kur norisinājās ģimenes konflikts. Uz norādīto adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes ekipāža, vēsta Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Likumsargi, ierodoties norādītajā namā, tā gaitenī sastapa kādu vīrieti, kurš devās uz to pašu dzīvokli, kas norādīts izsaukumā. Savukārt dzīvoklī sastapta izsaucēja ar meitu un izsaucējas radiniece ar dēlu. Izsaucēja, norādot uz vīrieti, skaidroja, ka pirms neilga laika viņš bijis vardarbīgs pret radinieces dēlu.

Ziņotāja skaidroja, ka pirms pāris dienām no drauga izšķīrusies, jo pēdējos mēnešus viņš regulāri lietojot alkoholu, nenakšņojot mājās un viņu krāpjot. Sieviete pie izejas bija salikusi pāris maisiņus ar vīrieša mantām un lūdza viņam doties prom.

Savukārt izsaucējas radiniece pastāstīja, ka notikuma dienā, kamēr viņas vīrs, atgriežoties no ārzemēm, atradīsies pašas dzīvoklī izolācijā, drošības apsvērumu dēļ uz pāris nedēļām pārvākusies pie radinieces. Cietušā bērna māte skaidroja, ka vīrietis grūstījis un bļāvis uz viņas dēlu, kā arī iepriekš bijis agresīvs arī pret pašu radinieci.

Viens no policistiem iegāja blakus istabā, kur atradās abi bērni. Vecākais bērns – izsaucējas meita - pastāstīja, ka mammas draugs pēdējā laikā regulāri lietojot alkoholu, kliedzot un grūstot mammu, kā arī mēdzot uz viņu kliegt, sakot, ka meitene nevienam neesot vajadzīga un ir niecība.

Savukārt puika pastāstīja, ka tante notikuma dienā izcepusi pīrādziņus un viņš devies pakaļ vienam uz virtuvi. Tanī brīdī vīrietis sācis uz viņu bļaut, ka pīrādziņš esot jāapēd virtuvē. Puika atbildējis, ka virtuvē neesot kur apsēsties, uz ko vīrietis reaģējis ar fizisku spēku – zēns pagrūsts tā, ka atsities pret sienu. Likumsargi apjautājās, vai nav gūti kādi sasitumi, kurus būtu jāapskata mediķiem. Puika skaidroja, ka viņam nekas nesāp un arī sasitumi nebija manāmi.

Turpinot skaidrot notikušā apstākļus, izrādījās, ka pēc tam bērns raudādams atgriezies istabā, savukārt starp pieaugušajiem sākusies asāka vārdu apmaiņa. Tās laikā agresors pa dzīvokli izsvaidījis pārtikas produktus.

Policisti izsaucēju izjautāja arī par meitas pieminēto vardarbību pret viņu. Ziņotāja skaidroja, ka iepriekš ir bijuši pāris notikumi, bet neko sīkāk nevēlējās skaidrot. Sarunā iejaucās izsaucējas radiniece, aicinot viņu parādīt policistiem savas rokas un lūdzot izstāstīt par pēdējā laika notikumiem, taču izsaucēja uzreiz atcirta, ka nevēlas par to runāt.

Pret vīrieti uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par vardarbību pret bērniem, un likts viņam pamest dzīvokli. Tāpat policisti dzīvokļa mājiniecēm piekodināja agresoram ārdurvis nevērt vaļā, ja viņš atgriežas, kā arī nepieciešamības gadījumā nekavējoties ziņot policijai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu