Astoņi interesanti fakti par filmu "Volstrītas vilks"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/ Scanpix

Pirms septiņiem gadiem dienas gaismu ieraudzīja viena no košākajām kino vecmeistara Mārtina Skorsēzes filmām "The Wolf of Wall Street" ("Volstrītas vilks"), kurā lielisks afērista Džordana Belforta (Jordan Belfort) lomā bija gan Leonardo di Kaprio, gan Belforta otrās sievas atveidotāja, tolaik vēl mazpazīstamā austrāliešu aktrise Margo Robija. Filma šobrīd pieejama "LMT Viedtelevīzijā", tāpēc piedāvājam nelielu atskatu uz šo izklaidējošo kinofilmu - vulgāro baudu triumfu uz lielā ekrāna.

Filmas pamatā ir patiess stāsts par biržas brokeri Džordanu Belfortu, kurš kļūst par vienu no veiksmīgākajiem brokeriem Volstrītā. Desmit gadus vēlāk viņa veiksmes impērija sāk brukt, un viņš tiek apsūdzēts spekulatīvos darījumos un finanšu mahinācijās. Filma uzņemta pēc Džordana Belforta autobiogrāfijām "The Wolf of Wall street" un "Catching the Wolf of Wall Street". Tiesa, pēc filmas iznākšanas Belforts iesūdzējis tās veidotājus tiesā par summu, kas atbilst kinolentes kases ieņēmumiem.

Metjū Makonohija dūres sišana pa krūtīm

Izrādās, Makonohija varoņa rituāls pie pusdienu galda, kad viņš ar dūrēm sit pa krūtīm un dungo kādu melodiju, ir paša aktiera sagatavošanās treniņš lomām. Leonardo di Kaprio šo kolēģa rituālu ievēroja pirms filmēšanas un iedrošināja šo paņēmienu iestrādāt filmā. 

Lamuvārdu rekords

Filmā tiek daudz lietotas narkotikas un alkohols, attiecīgi lietota arī necenzēta leksika, turklāt rupji vārdi filmā izskan 681 reizi, vidēji - četri vienā minūtē. 

Video (+18): Rupjo vārdu izlase filmā "Volstrītas vilks".

27 reizes

Interesants ir fakts, ka Leonardo di Kaprio un gados vecās aktrises Džoanas Lamlijas (Joanna Lumley) skūpstīšanās aina tika filmēta veselas 27 reizes. 

 

Sīva konkurence

Uz Belforta sievas Naomi lomu pretendēja vairākas Holivudas skaistules - Bleika Laivlija, Rouzija Hantingtona-Vaitlija, Ambera Hērda un Terēze Palmere. 

Naomi kailskats

Interesanti, ka sākotnēji scenārijā nebija paredzēts Naomi kailskats, taču, kā izrādās, to ierosinājusi pati Margo Robija, kura uzskatījusi, ka tādējādi iespējams parādīt, ka viņas varones vienīgais ierocis ir daiļais ķermenis. Lieki piebilst, ka aina, kurā Margo parādās kaila pilnā augumā, kļuvusi par ikonisku.

Margo Robija filmā "Volstrītas vilks"
Margo Robija filmā "Volstrītas vilks" Foto: kadrs no filmas

Džona Hila karstā vēlme

Aktieris Džona Hils tik ļoti vēlējies spēlēt Skorsēzes filmā, ka piekrita to darīt par pašu aktieru arodbiedrības noteikto minimumu - 60 000 dolāriem.

Leonardo di Kaprio, Džona Hils
Leonardo di Kaprio, Džona Hils Foto: kadrs no filmas

Leonardo di Kaprio honorārs

Savukārt paša Leonardo di Kaprio honorārs sastādīja vienu ceturto daļu no filmas budžeta, proti, 25 miljonus dolāru. Tiesa, filma kļuva par kases grāvēju, visu laiku komerciāli veiksmīgāko Skorsēzes filmu.

Skorsēze un di Kaprio 
Skorsēze un di Kaprio Foto: AFP/ Scanpix

Pirātu favorīts

Interesanti, ka 2014. gadā filma kļuva par visvairāk nelegāli lejupielādēto lenti - tā tika "nokačāta" 30 miljonus reižu.

Margo Robija un Leonardo di Kaprio filmā "Volstrītas vilks"
Margo Robija un Leonardo di Kaprio filmā "Volstrītas vilks" Foto: Facebook.com/TheWolfOfWallStreet/

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu