"Hamzats ir dzīvnieks." Vai Čimajevs jeb "Habibs 2.0" patiesi ir nākamā UFC superzvaigzne? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hamzats Čimajevs
Hamzats Čimajevs Foto: Reuters/ScanPix

Hamzats Čimajevs vai arī "Habibs 2.0", kā viņu mēdz dēvēt jaukto cīņas mākslu (MMA) fani, ir nācis klajā ar visai ambiciozu izaicinājumu, ko UFC prezidents Deina Vaits nebūt neuzskata par blefu. Vai tiešām jaunais cīkstonis ir nākamā organizācijas superzvaigzne?

Čimajevs uz lielās "skatuves" iznāca ar divām ļoti pārliecinošām uzvarām mazāk nekā divu nedēļu laikā. Šādu sasniegumu vēl īpašāku padarīja fakts, ka pretinieki pa abām cīņām kopā iespēja Čimajevam iesist tikai divas reizes.

Tagad 26 gadus vecais cīkstonis no Zviedrijas ir nācis klajā ar visai ambiciozu izaicinājumu UFC lielākajām zvaigznēm.

"Ja es uzveicu savu nākamo pretinieku, Deina Vait, es varu cīnīties ar [Deimienu] Maiju, Neitu Diazu un Niku Diazu. Ar abiem pēc kārtas, vienā un tajā pašā vakarā, vai ar nedēļas intervālu. Vieglākā nauda šajā divīzijā," savā "Twitter" kontā rakstīja Čimajevs, kuram 19. septembrī pretim stāsies Džeralds Meršaets.

Kā skaidro Deina Vaits, šādi Čimajeva izteikumi nav tikai cīņu un sevis promotēšana, bet gan reāla nostāja: "Šis puisis grib cīnīties katru nedēļas nogali un viņš nejoko. Protams, mūsdienu apstākļos to ir grūti realizēt, bet es mīlu šādu nostāju un esmu gatavs to atbalstīt. Kad šis puisis gribēs cīnīties, es parūpēšos, lai cīņa notiek. Man patīk puiši ar šādu mentalitāti."

"Šis puisis ir īstā lieta," par Čimajevu saka Deina Vaits.

UFC organizācijā superzvaigznes formula ir gaužām vienkārša. Lielos vilcienos ir vajadzīgas trīs lietas - Vaita labvēlība, spēja promotēt cīņas un sevi, kā sniegums oktagonā. 

Par UFC prezidenta labvēlību, domājams, runāt ir lieki, ņemot vēra augstāk minēto Vaita citātu par Čimajevu. Jaunais cīkstonis līdz šim ir demonstrējis "jebkurā vietā, jebkurā laikā" attieksmi, ko ciena gan UFC fani, gan pats Vaits. Kā piemēru var minēt Donaldu "Kovboju" Seroni, kurš nevar lepoties ar pašu labāko uzvaru/zaudējumu bilanci, bet allaž ir gatavs cīņai, ja kāds cīkstonis gūst savainojumu un cīņu šovā nevar piedalīties.

Līdzīgi bija arī ar Konoru Makgregoru, kura zvaigznes statuss, protams, nav apšaubāms. Laikos, kad īrs cīnījās biežāk nekā reizi divos gados arī viņš allaž bija gatavs cīņai un reiz izteicās, ka otrais duelis pret Neitu Diazu esot bijusi pirmā reize, kad viņš cīņai sagatavojis reālu plānu.

Atliek cīņu promotēšana un sniegums oktagonā. Promotēšanas jautājumā Čimajevs sevi jau lieliski ir apliecinājis. Arī augstāk minētais cīkstoņa ieraksts "Twitter" kontā ir šāviens "augstajā galā". Maija savas karjeras laikā vairākkārt ir cīnījies par čempiona jostu, savukārt Diazu brāļi pavisam noteikti par popularitāti nevar sūdzēties.

Tāpat Čimajevs arī vairākkārt ir "uzbrucis" pieminētajam Makgregoram. Reiz viņš pat atklāja stāstu par to, ka viņš no Zviedrijas devās uz Īriju, lai pārmācītu bēdīgi slaveno īru.

"Tā bija reize, kad viņš apvainoja Habibu un vēl pāris puišus, kuri ir no Čečenijas. Tobrīd neviens nezināja, kas es esmu. Mans prāts tobrīd eksplodēja. Es apzinājos, ka dzīvoju diezgan tuvu viņam. Nodomāju, ka varētu viņu noķert uz ielas vai sporta zālē un pārmācīt viņu. Konors to bija pelnījis," sarunā ar Krievijas mediju atklāja Čimajevs.

Protams, to, vai Čimajeva nodomi patiesi bija Makgregoru iekaustīt zina tikai viņš pats, bet ar šādu stāstu viņš pavisam noteikti sev uzmanību piesaistīja, kas arī ir galvenais.

Ja runājam par sniegumu oktagonā, tas ļoti atgādina Habiba Nurmagomedova pielietotās metodes - cīņas novirzīšana pie oktagona sienas un nežēlīgi sitieni pa nogāzto pretinieku. Šāds stils varbūt nav fanu acij pats tīkamākais, tomēr tas ir efektīvs, ko parāda gan Nurmagomedova (28-0), gan Čimajeva (8-0) perfektās bilances.

Video: Hamzata Čimajeva spilgtākie mirkļi

Aizvadītajā mēnesī podkāstā "Kas laukumā, tas uz mēles" viesojās latviešu MMA zvaigzne Madars Bertholds Fleminas, kurš reiz perspektīvajam cīkstonim bija treniņu partneris. Arī Madars piekrita, ka Čimajevam priekšā ir spoža nākotne.

"Hamzats ir dzīvnieks. Es domāju, ka viena gada laikā, ja turpinās, kā iesāka, būs "welterweight" [līdz 77 kilogramiem] divīzijas čempions. Tur nav variantu," sacīja Fleminas.

"Es esmu braukājis apkārt un trenējies ar augsta līmeņa puišiem no dažādām organizācijām - UFC, "Bellator". Neviens pat nebija tuvu tam, ko darīja Hamzats," turpināja Fleminas.

"Latviešu ekspreša" komentāri par Čimajevu pasaka pietiekami. Ja augsta līmeņa cīkstonis, kurš pietiekami ilgi jau ir cīņas sportā atzīst, ka labāku treniņu partneri par Čimajevu nav redzējis, tad atliek tikai piekrist, ka Dagestānas sportists ar Zviedrijas pasi patiesi būs kas īpašs.

Nedrīkst aizmirst arī faktu, ka Čimajevam ir tikai 26 gadi. Ne katrs cīkstonis tik agrā vecumā ir spējīgs ienākt UFC, kur nu vēl sataisīt tik lielu (bet pamatotu) "troksni", kā to ir izdarījis Čimajevs. 

Hamzats Čimajevs - cīņu sporta faniem būtu vērts atcerēties šo vārdu, jo pagaidām ir liels pamats domāt, ka cīkstonis patiesi sasniegs superzvaigznes statusu un tad par viņu mums visiem nāksies dzirdēt arvien biežāk.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu