Covid-19 pandēmijas laikā būtiski audzis apmeklētāju skaits Pestīšanas armijas zupas virtuvēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki pulcējas pie "Zupas virtuves" Kr. Baronā ielā.
Cilvēki pulcējas pie "Zupas virtuves" Kr. Baronā ielā. Foto: Zane Bitere/LETA

Covid-19 pandēmijas laikā Pestīšanas armijas zupas virtuvēs apmeklētāju skaits ir trīskāršojies, aģentūru LETA informēja organizācijas pārstāve Lāsma Sīle.

Organizācijas vadītāja vietniece Anna Kotrikadze norādīja, ka Rīgā vien saņemt ēdienu katru otro dienu ierodas virs 120 cilvēkiem.

"Mums ir pieredze un resursi pašorganizēties un ar projektu un piesaistīto līdzekļu atbalstu nodrošināt siltu maltīti. Ne mazāk svarīgs ir garīgais atbalsts, ko sniedzam ģimenēm gan tālmācību laikā, gan šobrīd jau atkal atvērtajos dienas centros bērniem," atzīmēja Kotrikadze.

Pēc organizācijas pārstāves paustā, pestīšanas armijas palīdzība un atbalsts sasniedz tūkstošiem cilvēku visā Latvijā, jo te darbojas 15 draudzes, 11 zupas virtuves, viena sociālās rehabilitācijas nometnes vieta un viena humānās palīdzības rezervju noliktava.

Pestīšanas armija pagājušajā gadā ir sagādājusi 146 000 zupas porciju, devusi pajumti 5756 nakšu garumā vairāk nekā 60 pieaugušajiem un bērniem, kā arī izsniegusi 2141 pārtikas paku, 653 pusdienu porcijas bērniem skolā, kā arī 4750 gadījumos sniegusi cita veida sociālo palīdzību.

Rīgā darbojas trīs Pestīšanas armijas centri, dienas centrs bērniem "Patvērums", kā arī sociālais centrs. Latvijā Pestīšanas armijas centri ir arī Bauskā, Iecavā, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā, Saldū un mazākās apdzīvotās vietās, atzīmēja Sīle.

Organizācija jau patlaban gatavojas ikgadējai līdzekļu vākšanas kampaņai "Ziemassvētku katliņš", kuras laikā līdzcilvēki tiek aicināti ziedot, lai svētku pusdienas būtu pieejamas tiem, kurus nereti neviens neapciemo. Pestīšanas armijas mājaslapā ir iespējams izvēlēties ziedojuma mērķi - vai tā būtu nometne bērniem, atbalsts zupas virtuvei, pārtikas pakām vai "Ziemassvētku katliņam".

Organizācija šogad atzīmē 30.gadadienu kopš darbības atjaunošanas Latvijā. Lai atzīmētu jubileju, Bauskā, kur darbojas viens no aktīvākajiem Pestīšanas armijas centriem, 12.septembrī no plkst.11 Bauskas Vecpilsētas pagalmu svētku un putras godēšanas laikā Bauskas korpusa pagalmā Plūdoņa ielā 50 notiks dārza svētki.

Svētku laikā būs apskatāma interaktīva projekcija "Pestīšanas armija pēc pārtrauktas darbības Latvijā jau 30 gadus", darbosies aktivitātes visu vecumu bērniem "Lustīgi kustīgi", plkst.12.30 muzicēs Rīgas 1.korpusa draudzes vadītāja vietnieks Gints Rodionovs ar programmu "Mūzika dvēselei", kā arī notiks labdarības loterija un darbosies tējnīca.

Tuvojoties īstajam organizācijas dzimšanas dienas datumam - 17.novembrim - Pestīšanas armija Rīgā ar svētku programmu atzīmēs savas darbības 30 gadus, atklājot izstādi un organizējot pasākumus, kuros varēs iesaistīties plašāks interesentu pulks, pavēstīja Sīle.

Pestīšanas armija kā reliģiska organizācija ar dažādām sociālās atbildības un labdarības programmām darbojas vairāk nekā 130 pasaules valstīs, tostarp 21 no 27 Eiropas Savienības valstīm. Vēsturiski Pestīšanas armija dibināta 19.gadsimta beigās kā kristīgā misija Londonā.

Tās dibinātāji dēvēja to par armiju, bet brīvprātīgos un kalpotājus - par karaspēku, tāpēc tradicionāli organizācijā tiek izmantota militārā terminoloģija un apģērbs. Latvijā Pestīšanas armija kā organizācija tika reģistrēta 1923.gadā Jelgavā, un tā darbojās līdz 1943.gadam, kad tās darbība tika aizliegta un īpašumi nacionalizēti.

1990.gadā organizācija varēja atsākt savu darbu Latvijā. Pestīšanas armija Latvijā iekļaujas Zviedrijas un Latvijas teritorijā. Latvijas reģionu vada majori Dāvids un Anna Kotrikadzes un kapteine Sāra Ilsters. Latvijā strādā 23 virsnieki un garīdznieki, 51 darbinieks un 388 biedri.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu