Pabriks ļoti sašutis par "Rīgas mežu" liktajiem šķēršļiem armijas mācību organizēšanai (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Aizsardzības ministrijai ir ļoti lielas pretenzijas pret uzņēmumu "Rīgas meži", kurš vēlas piesaistīt apdrošinātāju, lai armija varētu galvaspilsētas teritorijā rīkot mācības "Namejs", šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pabriks no uzņēmuma saņēmis noraidošu attieksmi, kas tiekot pamatota ar birokrātisku pieeju. Šādā veidā tiekot mēģināts liegt armijai Rīgas teritorijā un pievārtē organizēt militāro mācību ciklu "Namejs 2020". 

"Es šeit ļoti uzmanīgi runāšu, lai man kāds nepārmet. Acīmredzot mums liek apdrošināt mūsu darbību galvaspilsētas mežos ar kādu apdrošināšanas kompāniju, kas, manuprāt, ir neadekvāta starpnieka piesaistīšana. Mēs nekad līdz šim tā neesam darījuši, bet vienmēr esam bijuši korekti pret visām organizācijām," norādīja ministrs.

Aizsardzības resors uzskata, ka šajā gadījumā apdrošināšana nav nepieciešama. Armija katru gadu valstī rīko desmitiem mācību, taču neviens nekustamā īpašuma īpašnieks vai apsaimniekotājs neesot bijis apbižots.

Ja armija mācību laikā būtiski sabojājusi ceļus vai augsnes virskārtu, tad tā bez kavēšanās par nodarīto skādi samaksājot. Līdz šim šāda veida sadarbība, kāda tā ir ar "Rīgas mežiem", armijai nav bijusi, skaidroja Pabriks.

""Rīgas meži" ir izņēmums, un es to uzskatu par ja ne naidīgu attieksmi, tad par neizprotošu attieksmi un aicinu to mainīt pēc iespējas ātrāk. Starpniekfirmas nav vajadzīgas, tāpēc es aicinātu kolēģi [Rīgas mēra amata kandidātu] Mārtiņu Staķi un "Rīgas mežus" pārdomāt, jo vēl ir laiks. Mēs nepakļausimies tādam spiedienam un mācības notiks jebkurā gadījumā," norādīja Pabriks un piebilda, ka aizsardzības resors savus argumentus "Rīgas mežiem" sniedzis vairākus mēnešus.

Kā pozitīvu piemēru Pabriks vērsa uzmanību, ka aizsardzības resoram bijusi ļoti laba sadarbība ar AS "Latvijas valsts meži" par teritoriju izmantošanu armijas vajadzībām.

Pabriks arī pauda cerību, ka, sadarbojoties ar topošo Rīgas mēru un savu pašreizējo kolēģi, Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru Staķi izdosies sekmīgāk ieviest valsts aizsardzības mācību Rīgas skolās.

SIA "Rīgas meži" ir Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošs uzņēmums. Tam ir pakļautas piecas mežniecības, kokaudzētava "Norupe" un kokzāģētava "Norupe" Ogres novadā. Uzņēmums apsaimnieko arī Rīgas dārzus un parkus, kā arī kultūras un atpūtas parku "Mežaparks".

Jau ziņots, ka no 15.augusta līdz 4.oktobrim, visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls "Namejs 2020", lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu