Rupjība, kas prasīja dzīvību. Kas uzkurināja Igaunijā meklētu slepkavu bārā atkal uzrīkot asinspirti? (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kohtutoimik

Šī gada augusta beigās kādā Tallinas bārā izvērtās konflikts, kas eskalējās slepkavībā. Viens no asinsizliešanas aizdomās turamajiem - Romāns Gluhovčenko. Pirms septiņiem gadiem vīrietis jau nogalināja vienu no Mārdu ielas bāra apmeklētājiem. Viņš četras reizes sadūra upuri. Šķiet, ka konflikts sākās ar niecīgu frāzi, vēstī laikraksts "Postimees".

Toreiz kopā ar Gluhovčenko bārā atradās arī Iļja Gaidaļenko, kuru arī tur aizdomās par bāra apmeklētāja nogalināšanu šī gada augustā. Lai gan pirms septiņiem gadiem policija mēģināja saukt pie atbildības Gaidaļenko par līdzdalību noziegumā - viņam netika izvirzītas apsūdzības. Viņš piedalījās krimināllietā kā liecinieks.

Traģiskie notikumi norisinājās 2013. gada 3. augusta agrā rītā. Tā bija sestdiena, un bārs "Pit Burger" Mārdu ielā, Tallinā bija pilns ar cilvēkiem.

Nekas neliecināja par traģēdiju

Andrejs, kurš kļuva par tā vakara upuri, ieradās bārā pēc pulksten 4 kopā ar diviem draugiem. Videonovērošanas kameru ieraksti liecina, ka Andrejs, kurš atradās pie bāra letes, bijis "kunga dūšā".

Drīz pēc Andreja ierašanās bāra priekšā apstājās melns apvidus auto, kuru vadīja Iļja Gaidaļenko. No automašīnas izkāpa piecu cilvēku kompānija, ieskaitot Romānu Gluhovčenko. Viņi iegāja bārā. Trīs vīrieši devās pie bāra letes, un Gaidaļenko kopā ar savu draudzeni palika uz deju plača.

Bārā viss bija mierīgi. Nekas neliecināja par konfliktu, kas beigsies ar slepkavību. Sergejs, kurš ieradās ar automašīnu, devās uz bāru, lai pasūtītu ēdienu. Drīz viņam pievienojas Gluhovčenko. Kā redzams ierakstā, abu draugu kompāniju pārstāvji bija zināmi savā starpā [Andrejs ar Romānu - red. piez.]. Ierakstos var redzēt, kā Andrejs paspiež roku Romānam, kurš tikko piegāja pie bāra.

Tad Gluhovčenko apstājās visai tuvu Andrejam, un viņi par kaut ko sarunājas. Kameru uzņemtais materiāls neliecina, ka starp vīriešiem būtu bijusi spriedze. Andrejs un Romāns pļāpā, Andrejam rokas ir kabatās, Romāna rokā ir alus bundža. Sarunas laikā Romāns vairākas reizes pasmaida. Tad Romāns ar Sergeju iziet uz ielas.

Pēc pāris minūtēm Romāns Gluhovčenko atgriežas bārā, pieiet pie Andreja un negaidīti iesit viņam pa seju. Tad viņš steidzas uz izeju, dodot zīmi Andrejam sekot viņam. Andrejs pieņem liktenīgu lēmumu: atdod somu draugiem un dodas kārtot lietas ar Romānu.

Pēc liecinieku teiktā, izejot no bāra, Andrejs novilka sandales un, atrodoties uz ielas, ieņēma boksera pozu. Pēc aculiecinieku liecībām neviens no cīņas dalībniekiem nebija izteikti spēcīgāks par otru, tajā pašā laikā Romāns bija īsāks par viņa upuri, tāpēc Andrejam izdevās vairākas reizes pretinieku notriekt. Bet Gluhovčenko katru reizi piecēlās un turpināja uzbrukt Andrejam.

Arī slepkavas draugs tika ievainots

Kādā brīdī Sergejs nolēma palīdzēt draugam. Viņš satvēra Andreju no aizmugures, lai vilktu viņu malā. Tajā pašā laikā Gluhovčenko, kurš kaut kur bija paķēris nazi, to iedūra divreiz Andreja krūtīs, vienu reizi vēderā un vienu reizi mugurā. Atslēgas kaula apvidū tika sadurts arī Gluhovčenko draugs Sergejs, kurš ieradās palīgā.

Andreja ķermenis bez dzīvības pazīmēm palika guļam uz zemes. Draugu kompāniju, ieskaitot Gluhovčenko, Iļja Gaidaļenko aizveda ar savu automašīnu. Vispirms viņi aizveda ievainoto Sergeju uz slimnīcu. Šī epizode tika ierakstīta novērošanas kamerās.

Vai parasta rupjība bija iemesls slepkavībai? Tiesas zālē liecinieki teica, ka Andrejs un Romāns Gluhovčenko, kaut arī viņi šķietami draudzīgi sarunājās savā starpā, tomēr tālu no konflikta situācijas nebija. Gluhovčenko draugs Sergejs sacīja, ka Andrejs izmetis parastu rupju frāzi, kas varēja aizskart sarunu biedru.

Sākumā Gluhovčenko slēpās no policijas, bet pēc trim nedēļām viņš nolēma padoties.

Iļja Gaidaļenko (pa kreisi); Romāns Gluhovčenko (pa labi); Maksims Vasiļjevs (centrā).
Iļja Gaidaļenko (pa kreisi); Romāns Gluhovčenko (pa labi); Maksims Vasiļjevs (centrā). Foto: Kolāža

Gluhovčenko atkal tiek meklēts

Par slepkavību bārā augusta beigās policija aizdomās tur Iļju Gaidaļenko (34), Maksimu Vasiļjevu (30) un Romānu Gluhovčenko (32). Maksims Vasiļjevs un Iļja Gaidaļenko ir aizturēti, bet Romāns Gluhovčenko joprojām ir meklējamo personu sarakstā.

Sestdienas, 22. augusta, rītā, tieši pēc plkst. 8, policija saņēma izsaukumu par kautiņu pie kāda bāra Lasnamē, Tallinā. Pēc sākotnējās informācijas izklaides iestādē izcēlies konflikts starp svešiniekiem. Konflikts turpinājies uz ielas, kur ar nazi uzbrukts 26 gadus vecam vīrietim. Vīrietis guva smagus ievainojumus, viņš tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk nomira.

Kautiņā ievainoti vēl divi cilvēki, 31 gadu veca sieviete un 39 gadus vecs vīrietis, bet pēc pirmās palīdzības sniegšanas slimnīcā viņi nosūtīti ārstēties mājās.

Pēc policijas ierašanās trīs vīrieši pameta notikuma vietu, taču ir pamats aizdomām, ka šo noziegumu pastrādājuši Maksims, Romāns un Iļja. Šie vīrieši ir pastāvīgi Igaunijas pilsoņi un iepriekš jau vairākkārt sodīti.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu