"Mēs to vienkārši nepieļausim." NBA zvaigzne skaidro, kāpēc līga nepieredzēs nākamo Maiklu Džordanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AFP / Scanpix

Daudzi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) fani joprojām uzskata, ka visu laiku labākais spēlētājs ir Maikls Džordans. Mūsdienu Detroitas "Pistons" zvaigzne Bleiks Grifins uzskata, ka līga nekad vairs nepieredzēs nākamo Maiklu Džordanu.

Pēdējo gadu laikā arvien biežāk fanu un apskatnieku vidū dzirdamas debates par to, vai Lebronam Džeimsam ir izdevies pārtrumpot Džordanu visu laiku labāko spēlētāju sarakstā. Pirms Džeimsa bija diskusijas par Kobi Braientu, bet vienbalsīga viedokļa par to, ka kāds spēlētājs būtu labāks par Džordanu joprojām nav.

"Pistons" zvaigzne Bleiks Grifins sarunā ar "GQ" skaidroja, ka NBA nekad vairs nebūs atrodams kāds spēlētājs ar tādu karjeras rezumē, kā Džordanam.

"Nedomāju, ka pieredzēsim vēl vienu Maiklu Džordanu. Mēs to vienkārši nepieļausim. Ja nu vienīgi kāds aizvadīs perfektu karjeru. Kad Lebrons [pirmo reizi] pameta Klīvlendu, visi viņu noniecināja gadiem ilgi. Kad viņš atgriezās Klīvlendā un uzvarēja, viss pēkšņi bija kārtībā. Kevins Durants pameta Oklahomsitiju un cilvēki vēl šodien viņu nenovērtē," skaidroja 10 sezonu veterāns.

Džordana karjeras sasniegumu saraksts ir garš - 10 rezultativitātes tituli, pieci MVP, seši čempiona tituli, perfekta bilance finālos. Paturpināt var vēl diezgan ilgi. Tomēr jāsaprot, ka Džordana neuzveicamības auru arī papildina fakts, ka viņš savos labākajos gados nekad nemainīja komandu. "Wizards" sastāvā Džordans spēlēja, jo bija arī daļa no komandas vadības un bija skaidrs, ka tobrīd Džordans vairs nespēlēja, lai cīnītos par tituliem.

Lielā mērā Džordanam par savu "perfekto" karjeru ir jāpateicas Čikāgas "Bulls" un tās ģenerālmenedžerim Džerijam Krausam, kurš spēja uzbūvēt tādus apstākļus, kuros Džordanam nevajadzēja domāt par komandas maiņu, lai tiktu pie titula.

Šādas darbības nācās veikt minētajiem Durantam un Džeimsam. Grifins uzskata, ka fani pārāk skarbi vērtē mūsdienu zvaigznes, tāpēc arī vēl vienu tādu spēlētāju kā Maikls Džordans līgai nepieredzēt.

"Jūs vērojat dažus no visu laiku labākajiem basketbolistiem. Bet cilvēki tik un tā atrod jaunus veidus, kā viņus nīst. Ceru, ka tagad, kad Durants ir Bruklinā, cilvēki nedaudz atvilks elpu. Mans padoms faniem, kuri šos spēlētājus nomelno, ir - novērtējiet talantu, kamēr tas vēl ir šeit. Šādi puiši bieži neparādās," nobeigumā sacīja Grifins.

Domājams gan, ka Grifina ieteikumu ņems vērā tikai retais, jo daļa no sporta burvības ir fakts, ka par to allaž var iesaistīties diskusijā. Un, kur būs diskusija, tur allaž būs, iespējams pat krasi dažādi viedokļi.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu