Izraēla ieviesīs 14 dienu karantīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Izraēlas koronavīrusa kabinets ceturtdien vienojās no nākamās nedēļas ieviest 14 dienu karantīnu visā valstī, jo pēdējās dienās ir ievērojami pieaudzis jaunu Covid-19 gadījumu skaits, ziņoja mediji.

Izraēlā trīs dienas pēc kārtas jaunu Covid-19 gadījumu skaits vienā dienā ir bijis lielākais kopš pandēmijas sākuma. Ceturtdien tika reģistrēti 4013 jauni inficēšanās gadījumi.

Karantīna laika ziņā aptuveni sakritīs ar ebreju Jaungada svētkiem "Roš Hašana", kas šogad tiks svinēti no 18.oktobra vakara līdz 20.oktobra vakaram un kuriem sekos divu nedēļu brīvdienas skolās un bērnudārzos.

Valdībai svētdien ir jāakceptē koronavīrusa kabineta lēmums par karantīnu un jānolemj, tieši kad šie pasākumi stāsies spēkā. 

Izraēlas veselības ministrs Julijs Edelšteins ceturtdien pavēstīja ziņu vietnei "Ynet", ka viņš atbalsta pilnu karantīnu šo brīvdienu laikā.

"Mums ir jāaptur šī slimība, nav citas izvēles, kā apsvērt [sabiedriskās dzīves] slēgšanu, ko pavadītu gan stingra kontrole, gan sabiedrības pakļaušanās visām vadlīnijām un ierobežojumiem," sacīja ministrs.

Mediji ziņoja, ka karantīnu atbalsta arī premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Kopš otrdienas vakara Izraēlā ir noteikta nakts komandantstunda 40 pilsētās un rajonos ar īpaši lielu inficēšanās gadījumu skaitu. Daudzās no šīm "sarkanajām" zonām dzīvo pārsvarā ultraortodoksālie jūdaisti vai Izraēlas arābi.

Izraēlā, kur dzīvo 9 miljoni cilvēku, kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti 143 049 inficēšanās gadījumi un 1055 nāves gadījumi.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu