Damaska: Sīrija atvairījusi Izraēlas raķešu triecienu pie Alepo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Marco Alpozzi / LaPresse/Scanpix

Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēmas naktī uz piektdienu atvairījušas Izraēlas triecienu Alepo reģionā, kur vairākas raķetes pārtvertas, vēl pirms tās bija sasnigušas mērķus, vēsta Sīrijas valsts televīzija.

Trieciens noticis piektdien ap plkst.1.30, vēsta Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA, atsaucoties uz avotu armijā, kas teicis, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas atvairījušas "lielāko daļu ienaidnieka raķešu".

Avots uzbrukumā vairoja Izraēlu, tiesa gan, Izraēlas puse incidentu pagaidām nav komentējusi.

Nav ziņu, ka incidentā būtu upuri vai ka būtu nodarīti postījumi.

Medij pēdējā laikā ziņojuši par vairākiem Izraēlas triecieniem ar Irānu saistītiem mērķiem Sīrijā.

Izraēlas gaisa spēku reaktīvie iznīcinātāji, kā ziņoja mediji, šomēnes veica uzlidojumu militāram objektam pie Homsas, bet augusta beigās raķešu uzbrukumā cieta bruņoto spēku postenis uz dienvidiem no Damaskas. Šajā uzbrukumā atbilstoši Sīrijas Aizsardzības ministrijas informācijai dzīvību zaudēja divi karavīri, bet septiņi tika ievainoti.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu