"Ar to būs jāsadzīvo visu atlikušo mūžu." Jauna informācija par traģisko avāriju Indrānu pusē, kurā bojā gāja bērns (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avarējusi automašīna. Ilustratīvs attēls.
Avarējusi automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lubānas pusē, Indrānu pagastā, kāds vīrietis izvēlējās sēsties pie stūres dzērumā un avarēja grāvī, kā rezultātā dzīvību zaudēja 10 gadus vecais bērns, kas sēdēja pasažiera sēdeklī, vēsta raidījums "Degpunktā".

Traģiskā vēsts Lubānas apkārtni pāršalca trešdien, 9. septembrī. Nedaudz ārpus pilsētas robežas piecas minūtes pēc sešiem vakarā uz grants ceļa bija avarējis "Audi" spēkrats, kurā kā pasažieri sēdēja trīs bērni. 45 gadus vecais šoferis nebija spējīgs novaldīt stūri un ar automašīnu iebrauca grāvī.

Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības rotas vecākais inspektors Roberts Krauklis apstiprināja, ka visas avārijā iesaistītās personas ir vienas ģimenes locekļi.

"Tā ir ģimene, jā. Tēvs veda bērnus, cik es saprotu, no skolas vakarā. Viņš kaut kur paņēma centrā bērnus un brauca mājās," stāsta vietējā iedzīvotāja.

Viens no bērniem, desmit gadus vecs zēns, negadījumā zaudēja dzīvību. Pārējie trīs automašīnā sēdošie guva vieglas traumas, stāsta policija, un viņu veselība nav nopietni apdraudēta.

Zināms, ka vīrietis pie stūres sēdies 1,4 promiļu stiprā reibumā un nav nodrošinājis, ka nepilngadīgie pasažieri piesprādzē drošības jostas. Bezatbildīgā rīcība vietējos iedzīvotājus pārsteidz.

"Mēs varam nosodīt, bet, man liekas, viņš sevi pats vairāk nosodīs kā citi, jo tas taču šausmīgi tomēr. Vainot citu varbūt ir vēl vieglāk nekā pašam sevi. Ar to viņam būs jādzīvo visu atlikušo dzīvi. Es nezinu, tas nu nav priecīgs notikums," dalās pārdomās vietējā iedzīvotāja.

Likumsargi, lai noskaidrotu zēna bojāejas precīzus apstākļus, uzsākuši kriminālprocesu.

"Personai paredzēta atbildība – no 3-10 gadiem brīvības atņemšana, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana. Sods paredz arī sēdēšanu aiz restēm līdz desmit gadiem. Ņemot vērā šo traģisko negadījumu, atkārtoti aicināšu cilvēkus saprast rīcības sekas. Šeit ir skaidri saprotams, ka pieaugušais ir rīkojies bezatbildīgi. Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut, ka automašīnā pie stūres sēžas alkohola reibumā. Kā arī gan pasažierim, gan vadītājam jābūt piesprādzētiem," uzsvēra VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Satiksmes uzraudzības rotas vecākais inspektors.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu