Video ⟩ Igaunijā pārgalvīgs jaunietis ar 162 km/h lielu ātrumu bēg no policijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Igaunijas pilsētas Paides tiesa augustā piespriedusi sodu kādam jaunietim, kurš apsūdzēts par braukšanu bez autovadītāja apliecības, pārgalvīgu rīcību pie automašīnas stūres un nepakļaušanos likumsargu rīkojumiem, vēsta portāls "Jarva Trataja".

Pēc apsūdzības teiktā, jaunietis vadīja transportlīdzekli bez atbilstošās kategorijas autovadītāja apliecības un pa lauku ceļu traucās ar ātrumu 162 km/h, lai gan šajā ceļa posmā atļautais ātrums ir 90 km/h. 

Paides policijas iecirkņa pārstāvis Ragne Tints, kurš vadīja šīs lietas izmeklēšanu, skaidro, ka vēlā 19. jūnija vakarā kāda patrulējoša ceļu policijas ekipāža uz šosejas Tallina-Rapla-Tiri pamanījusi BMW markas automašīnu, kura par vairāk nekā 60 km/h pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu.

Policija sāka sekot automašīnai, lai to apturētu, taču vadītājs ignorēja obligāto likumsargu aicinājumu apstāties un turpināja braukt lielā ātrumā, veicot vairākus bīstamus manevrus.

Tints piebilda, ka līkumainā ceļa posmā policija zaudēja kontaktu ar pārgalvīgo autovadītāju. "Lai identificētu automašīnu un tās vadītāju, tika sākta izmeklēšana. Tās laikā atklājās, ka pie BMW markas auto stūres sēdējis 18 gadus vecs puisis, kuram nebija attiecīgās kategorijas autovadītāja apliecība. Tā kā mēs runājam par ļoti nopietnu pārkāpumu, kas varēja beigties skumji gan pašam autovadītājam, gan citiem satiksmes dalībniekiem, mēs pieprasījām likumpārkāpēja arestu."

Jaunietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, tāpēc tiesa viņu sodīja ar sabiedrisko darbu - 25 stundu arests tika aizstāts ar 25 stundu sabiedrisko darbu, kas viņam ir jāpabeidz divu mēnešu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu