Vardarbība un antisanitāri apstākļi. Lietuvā dažu dienu laikā atklāj vairākas nelegālas suņu audzētavas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Gintare Pun‎gelbėkime gyvūnus is pragaro

Suņi tiek uzskatīti par cilvēku labākajiem draugiem, taču ne visi to izprot. Ir daudzi cilvēki, kuri cenšas gūt finansiālu labumu no dzīvniekiem - nelegāli tos pārojot un uzturot necilvēcīgos apstākļos. Šādi notikumi risinājušies tepat Lietuvā, vēsta portāls "Boredpanda".

Viss sācies pagājušajā ceturtdienā, 3. septembrī, Kretingas pilsētas apgabalā, kad kādam cilvēkam bija pazudis viņa Vesthailendas baltais terjers.

Saimnieks un viņa draugi pēc vairāku dienu meklējumiem uzgāja kādu noliktavu, kurā atradās vēl 18 citi šķirnes suņi. Notikuma vietā nekavējoties tika izsaukta policija.

Pēc šī incidenta kāda no Lietuvas dzīvnieku aizsardzības organizācijām savā "Facebook" kontā publicēja ierakstu, kurā norādīts, ka netālu esot vēl kāda noliktava. Tajā it kā cietsirdīgi izturoties pret dzīvniekiem

Atklājās, ka visiem suņiem ir viena kopīga vanna, no kuras dzert. Tāpat vienā būrī tika turēti vairāki suņi, kas pārsniedza noteikto standartu skaitu. 

Dažiem suņiem bija nolobījusies āda un izkritis apmatojums. Vēl bija novērojams, ka pret citiem dzīvniekiem ir pielietota vardarbība.

Šīs šokējošās ziņas pāršalca visu valsti un par to tika rakstīts un stāstīts visos valsts medijos.

Tuvākajās dienās tika atklātas vēl vairākas nelegālas suņu audzētavas Kretingas, Širvintajas un Taurages pilsētu apgabalos.

Uz minētajām fermām devās liels pulks brīvprātīgo un dažādu dzīvnieku aizstāvju organizāciju pārstāvji, lai glābtu dzīvniekus. Tikmēr nelegālie fermu īpašnieki centās visu noslēpt.

Radušās aizdomas par to, ka likumsargi ir korumpēti, jo viens no saimniekiem jau vairākus gadus bija šādi nelegāli darbojies. Varas iestādes to skaidroja ar to, ka bieži vien saimnieki savās teritorijās neļaujot veikt izmeklēšanu.

Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests kopumā konfiscējis 12 kucēnus no viena saimnieka un nodeva tos patversmēm. Savukārt organizācijai "Nauro fondas" izdevies glābt 61 suni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu