IKVD: Bērniem nav jāievēro pašizolācija, ja viņu radinieki atgriezušies no ārzemēm (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Bērniem, kuru ģimenes locekļi atgriezušies no ārvalstīm, nav jāievēro pašizolācija, liecina paziņojums Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) mājaslapā.

Tajā dienests aicina skolas un vecākus pievērst uzmanību, ka vecākiem par pašizolācijā atrodošos ģimenes locekli nav jāinformē skola, bērniem, kuru radinieki atgriezušies no ārzemēm, nav jāievēro pašizolācija, un bērns drīkst apmeklēt skolu bez ierobežojumiem.

Dienestā skaidro, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" noteiktajam pašizolācija jānodrošina personai, kura pēdējo 14 dienu laikā uzturējusies kādā no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) tīmekļvietnē publicētajām valstīm, uz kurām ir attiecināmi īpašie piesardzības un ierobežojošie pasākumi.

Pašizolācija jānodrošina dzīvesvietā vai citā uzturēšanās vietā 14 dienas pēc izbraukšanas no minētās valsts, un tās laikā persona nedrīkst pakļaut citas personas inficēšanās riskam, kā arī nedrīkst veidot tiešus kontaktus ar citiem cilvēkiem.

Savukārt pašizolācijā esošas personas ģimenes locekļi turpina ikdienas gaitas un šīm personām nav jāievēro pašizolācija, uzsver IKVD. Karantīna jeb atrašanās mājās, tostarp bērnam, ir jāievēro tikai gadījumā, ja ģimenes loceklis saslimst un SPKC bērnu būs atzinis par kontaktpersonu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu