"Nacionālā policija lūdz piedošanu." Kolumbijā protestos divu dienu laikā gājuši bojā 13 cilvēki, bet ievainoti vairāk nekā 400

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Kolumbijā notiekošos protestos, kurus izprovocēja kāda vīrieša nāve policijas veiktas apcietināšanas laikā, divu dienu laikā ir gājuši bojā 13 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 400, piektdien paziņoja varas iestādes.

Protesti valsts galvaspilsētā Bogotā saistībā ar policijas apcietinātā Havjera Ordonjesa nāvi ir pārauguši vardarbībā un sadursmēs ar policiju.  

Aizsardzības ministrija paziņoja, ka protestu gaitā ir miruši 13 cilvēki, kā arī ievainoti 209 civilisti un 194 policisti. Ir sabojāti desmitiem pilsētas autobusu, no kuriem 13 tika aizdedzināti. Nekārtību laikā arī nodarīti postījumi 60 policijas iecirkņiem.

Aizsardzības ministrs Karloss Truhiljo Olmess izteica atvainošanos policijas vārdā par jebkādām nelikumīgām darbībām, kas veiktas Ordonjesa apcietināšanas laikā trešdienas rītā. Viņš sacīja, ka tiks sarīkota disciplināra sēde, lai noteiktu, vai policisti izdarījuši slepkavību un ļaunprātīgi izmantojuši savu varu. Galvenā prokuratūra noteiks, vai ir jāizvirza kriminālapsūdzības.

Kamēr notiek izmeklēšana, septiņi policisti ir atstādināti no amata pienākumiem.

"Nacionālā policija lūdz piedošanu," sacīja ministrs.

Ordonjess nomira trešdienas rītā pēc konfrontācijas, kuru aculiecinieki fiksēja video. Tajā redzams, ka divi policisti piespieduši Ordonjesu pie zemes un lietojuši elektrošoku, lai gan viņš lūdzis policistus to izbeigt. Ordonjess tika aizvests uz policijas iecirkni un pēc tam uz slimnīcu, kur viņš nogādāts jau bez dzīvības pazīmēm.

Incidents izraisīja sašutumu par policijas pārmērīgu spēka lietošanu. Tas noticis laikā, kad ASV turpinās protesti pret policijas vardarbību pret afroamerikāņiem.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu