Nelaime, kas varēja laupīt dzīvību. Ķengaragā no liesmām izglābj sirmgalvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajiem dienestiem ilgstoši tika ziņots par kādu sirmgalvi Ķengaragā, kas nespēj parūpēties par sevi un apdraud gan savu, gan citu drošību. Ceturtdien, 10. septembrī, pensionāra dzīvoklī izcēlās ugunsgrēks un vīrietis teju gāja bojā, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

Alvīna dzīvo Ķengaragā, Maskavas ielā, un savu 82 gadus veco kaimiņu Vjačeslavu pazīst jau 50 gadus. Sieviete saka, ka darījusi visu, lai nodrošinātu vārgā pensionāra drošību viņa paša miteklī.

"Mēs visur zvanījām. Gan es, gan kaimiņi zvanījām namu pārvaldniekiem, lai viņi pievērš uzmanību tam, ka te dzīvo vientuļš cilvēks. Zvanījām sociālajiem dienestiem. No tiem atnāca viena sieviete, kas acīmredzot bija norīkota viņu uzraudzīt, bet viņa pat dzīvoklī neiegāja. Kāpēc nē? Jo tur nevarēja ieiet iekšā, tur viss bija piekrauts, nebija jēgas. Bet varbūt arī viņš viņu tālāk neielaida, kaut gan durvis atvēra, varbūt pāri slieksnim nelaida. Nezinu," stāsta cietušā pensionāra paziņa.

Vīrietis nodevās mantu krāšanas paradumam. Visi par to zināja, taču neviens nebija spējīgs to apturēt. Ik dienu sirmgalvis uz savu dzīvokli nesa krāmus, ko glabāja, kur pagadās, tomēr ne tikai nekārtība vairoja līdzcilvēku nemieru.

Aleksandrs dzīvo stāvu zemāk, tieši zem Vjačeslava dzīvokļa. Aptuveni pirms mēneša kaimiņi, sajutuši gāzes smaku un sapratuši, ka balonu pensionāra dzīvoklī atstāt vairs nevar.

Nelaime, kas piemeklēja pensionāru, teju laupīja viņa dzīvību. Gatavojot kartupeļus uz elektriskās plīts kaut kas nogāja greizi un drazas, kas sakrautas virtuvē, aizdegās. Pulksten pus septiņos vakarā ieradās ugunsdzēsēju brigādes un uzsāka glābšanas darbus. Sirmgalvis bija smagi cietis un viņu stiepšus nogādāja mediķu busiņā.

"Viņu aizveda ar ātro palīdzību, pusdzīvu, bet dzīvu," stāsta kaimiņi.

Ugunsdzēsēji atgādina – ja dzīvoklī būtu uzstādīts dūmu detektors, ugunsgrēku varētu apturēt ātrāk.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu