Par nelikumīgu šaujamieroču glabāšanu vīrietim Tukumā piespriež naudas sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ierocis. Ilustratīvs attēls
Ierocis. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Tukuma tiesa kādai personai piespriedusi naudas sodu par šaujamieroču un to būtisku sastāvdaļu iegādi un uzglabāšanu bez attiecīgas atļaujas, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Izmeklēšanas procesā tika noskaidrota persona, kura nenoskaidrotos apstākļos neatļauti iegādājās šaujamieročus, kā arī vēlāk tos bez attiecīgas atļaujas glabāja savā dzīvesvietā.

Apsūdzētās personas dzīvesvietā tika atrasti vairāki šaujamieroču modeļi - starp tiem trīs īsstobra vītņstobra pusautomātiskie šaujamieroči un viena triecienšautene. Tāpat tika atrastas vairākas dažādu pistoļu detaļas, patronas, stobra kārbas ar aizslēgu. Izņemot šaujamieročus, tika atrastas vairākas sprāgstvielas gan šķidrā, gan pulvera veidā.

Apsūdzētā persona savu vainu pilnībā atzina, bet norādīja, ka nebija vēlējusies izmantot ieročus, bet gan tikai uzglabāt tos savā dzīvesvietā savai privātai kolekcijai.

Prokurors, pamatojoties uz pirmstiesas procesā noslēgto vienošanos starp viņu un apsūdzēto, ierosināja tiesai apstiprināt vienošanos par sodu. Tiesa atzinusi personu par vainīgu un sodīja ar naudas sodu trīs minimālo mēnešalgu jeb 1290 eiro apmērā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu