Interesanti padomi, kas izmainīs jūsu šokolādes ēšanas paradumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Šokolāde ir viens no populārākajiem desertiem pasaulē. Pēc ekspertu domām, lielākā daļa cilvēku to ēd nepareizi, neļaujot sev pilnībā izbaudīt šīs delikateses garšu. Uzzini mazus trikus, kas desertu padarīs vēl labāku, vēsta portāls "DailyMail".

Neglabājiet šokolādi ledusskapī

Šokolādes uzglabāšanai vislabāk ir istabas temperatūra (19 ° C). Tā jātur vietā, kur temperatūra īpaši nemainīsies, pretējā gadījumā kakao sviests var izkust. Šokolāde būs ēdama, taču zaudēs tās pievilcīgo izskatu. Ir arī svarīgi to neglabāt blakus spēcīgi smaržojošiem pārtikas produktiem, jo ​​tie absorbēs šokolādes aromātu. Piemēram, ja atstājat šokolādi pie atvērta veļas pulvera, pēc dažām dienām tā ne tikai smaržos pēc veļas pulvera, bet arī garšos tāpat.

Izbaudiet šokolādes aromātu

Šokolādes smarža sagatavo jūsu receptorus un izraisa siekalu veidošanos. Pirms ķeraties pie batoniņa notiesāšanas, pasmaržojiet to un sadzirdiet raksturīgo klikšķi, ar kuru saplīst laba šokolāde - tas viss tikai palīdz pastiprināt deserta baudījumu.

Ēdiet mazus kumosus un nekad nekošļājiet

Šokolāde kūst ķermeņa temperatūrā. Paņemiet nelielu kumosu un ļaujiet tam lēnām izkust uz mēles, baudot deserta bagātīgo garšu, kas pamazām atklājas. 

Nekarsējiet šokolādi ūdens peldē

Gatavojot desertus bieži rodas problēmas ar ūdens vai kondensāta iekļūšanu šokolādē - parasti lietojot ūdens peldi (bļoda virs silta ūdens). Izkausējiet šokolādi plastmasas traukā mikroviļņu krāsnī - tas ir vienkāršākais veids, kā iegūt labāko rezultātu. Plastmasa nesasilst tik daudz kā stikls, tāpēc šokolādes pārkaršanas iespējas būs minimālas.

Nebaidieties no jaunām garšām

Nesen tika izveidots pasaulē pirmais saldējumu ar rubīna šokolādes garšu. Rubīna šokolāde tiek pozicionēta kā "ceturtais" šokolādes veids kopā ar tumšo, piena un balto šokolādi, un tā atšķiras ar dabisko rozā krāsu. Tās garša ir atsvaidzinoša un ar vieglu krēmīgu tekstūru. Tā nebūt nav vienīgā eksotiskā šokolāde, kuru vērts izmēģināt.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu