Taupiet naudu un saudzējiet vidi! Kas ir pamata skapis un kā to izveidot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Pamēģiniet aprēķināt, cik jums izmaksāja pēdējā iepirkšanās reize, un padomājiet, vai visas šīs lietas tiešām bija vajadzīgas. Kā iemācīties neiekrist izpārdošanu slazdos, un kā no minimāla skaita apģērba gabalu izveidot stilīgus komplektus, vēsta portāls "Tepliepol".

Ko nozīmē ekonomiskais pamata skapis?

Nedomājiet, ka ekonomisks drēbju skapis ir maksimums pāris apģērba gabali, un tiem obligāti jābūt jau iepriekš lietotiem. Pamata skapis ir lietu kopums, kuru var salikt dažādās kombinācijās. No ārpuses rodas iespaids, ka sieviete katru dienu velk jaunas drēbes, kaut gan viņa vienkārši gudri sajauc lietas un izvēlas tām pareizos aksesuārus.

Protams, jūs varat papildināt savu drēbju skapi ar jaunām drēbēm, bet jums jāpieņem noteikums iegādāties tikai to, kas tiks apvienots ar citām jūsu garderobes lietām. Pretējā gadījumā izrādīsies, ka vienā reizē jums būs jāpērk apavi, rokassoma, josta jaunai kleitai.

Kā izvēlēties pamata lietas

Starp lietām, kas atrodas skapī pakaramajos, noteikti ir izlases, kuras valkā gandrīz katru dienu. Ir arī tādas, kuras nēsā pāris reizes. Pamata lietām vajadzētu būt ideāli piemērotām viena otrai. Ja svārkiem der tikai viena blūze no skapja, un jūs nevarat valkāt šo blūzi ar biksēm, tā nav pamata lieta. 

Minimāli izdevumi par pienācīgu skapi

Kāpēc gan neiegādāties kvalitatīvu preci par puscenu? Varat arī iegādāties pāris dārgas lietas, taču nevajadzētu koncentrēties uz to cenu. Galu galā cenu zīme netiks parādīta, kad valkāsiet iegādātās drēbes. 

Kā aprēķināt drēbju skapja izdevumus

Vispirms jums jānosaka, cik daudz naudas mēnesī tērējat drēbēm. Pat ja dažos mēnešos jūs neveicāt pirkumus, varat aprēķināt vairāku mēnešu vidējo aritmētisko. Nākamā lieta, kas jādara, ir jāizanalizē, kādos apstākļos šī vai tā lieta tika nopirkta: jūs to jau sen gribējāt un gaidījāt atlaides, tas bija īslaicīgs impulss, tas bija negaidīts naudas tēriņš utt.Tas palīdzēs noteikt, vai jūs veikalos bieži ļaujaties emocijām vai tomēr esat racionāla.

Mēģiniet doties uz apģērbu veikalu tikai tad, kad tas jums nepieciešams, un pievienojiet sarakstu ar lietām, kas jums nepieciešamas. Naudu vajadzīgajām drēbēm var rezervēt jau iepriekš, lai neradītu vēl vienu robu budžetā.

Pērciet ziemas drēbes vasarā un vasaras drēbes ziemā. Ārpus sezonas drēbes vienmēr ir lētākas. Nedomājiet, ka šīs lietas izies no modes. Pamata skapi vienmēr var papildināt ar aksesuāriem. Labāk iegādāties jaku, kas ir dārga un kvalitatīva. Nav praktiski nopirkt dārgu T-kreklu. 

Kā rīkoties ar modes ekspertu viedokli

Skatoties TV pārraides par modi, par apģērbu kombinācijām, jūs nonākat pie secinājuma, ka dažu vadītāju viedokļi par šo jautājumu ne vienmēr sakrīt. Tāpēc nevajadzētu skriet uz veikalu un iegādāties komplektu, kuru redzējāt kādā raidījumā. Tas, kas der vienai, var vispār nederēt jums. Uzticieties savai gaumei, un tā jūs nepievils.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu