Mūsu valstij nebijis sasniegums! Latvijas skolēnam zelta medaļa Eiropas jauniešu informātikas olimpiādē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Saldus pusē, Druvas vidusskolas 9. klases skolēns Ansis Gustavs Andersons savos gados jau paveicis gana daudz, spodrinot Latvijas tēlu. Viņš ieguvis zelta medaļu jauniešu informātikas olimpiādē, vēstī "TV3 ziņas".

Tas mūsu valstij ir nebijis sasniegums. Olimpiāde notikusi saspringtajos pandēmijas apstākļos, un par augsto rezultātu ir drusku pārsteigts gan pats laureāts, gan viņa skolotāji.

Šogad Eiropas jauniešu informātikas olimpiādi bija paredzēts aizvadīt Gruzijā, bet koronavīrusa dēļ vērienīgais pasākums notika virtuāli, katrai komandai stingros uzraudzības apstākļos darbus pildot savā valstī. Latvijas komanda olimpiādi aizvadīja Pirmās programmēšanas skolas telpās.

"Jaunieši bija datorklasē, datori iepriekš sagatavoti, programmas, kas ieraksta visu, kas uz datora notiek, plus divas papildus kameras, kas fiksēja visu, kas notiek. Divi pulksteņi, jāredz kamerā pulkstenis, lai organizatori varētu pārbaudīt, cik ilgi pat iet uz tualeti, pat tik nopietni," stāsta Latvijas komandas vadītājs Raivis Ieviņš.

Jau pirmajā sacensību dienā Ansis iekļuva olimpiādes līderu grupā, tomēr 11.vieta medaļu vēl negarantēja un otrajā dienā bija jāiegūst vēl augstāka pozīcija.  Citus gadus starp sacensību dienām ir atpūtas dienas, šoreiz tādu nebija. Četras stundas no vietas jāatristina trīs grūti uzdevumi, izmantojot "C++" vai "Java" programmēšanas valodas.

Zelta medaļnieks no Druvas vidusskolas par saviem panākumiem aizvien ir pārsteigts.

"Nebiju gaidījis, ka tik labi izdosies. Biju cerējis sudrabu, otrajā dienā bija krietni grūtāk, nekā pirmajā. To pēdējo uzdevumu neviens vispār ne bišķiņ neatrisināja! Nu, vienmēr ir veiksme – pieleks, vai nepieleks uzdevums. Ja nepielec, var mocīties, cik ilgi gribi, nesanāks. Paveicās, ka pietiekami nesen bija sacensībās līdzīgas nepieciešamās idejas bijušas. Tas palīdzēja. Viens uzdevums pieleca, kamēr risināju kādu citu," saka Ansis.

Par profesiju pēc skolas beigšanas viņam nav ne mazāko šaubu.

"Loģiski, ka programmētājs! Ko gan citu darīšu," saka skolēns.

Jāpiemin, ka olimpiādē kopumā piedalījās 92 skolēni no 27 pasaules valstīm, pirmo reizi tās vēsturē skolēns no Latvijas izcīnījis zelta medaļu.

Video: "TV3 ziņas" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu