Noguruma negatīvā ietekme uz cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Katrs dienas beigās jūtas citādāk - daži sevi palutina ar vīna glāzi labi padarītā darba dēļ, kamēr citi aiz milzīgās noguruma pakāpes iekrīt gultā un vairs nav spējīgi piecelties. Protams, nogurumam ir daudz iemeslu, un katram no tiem ir sava psiholoģiska ietekme, vēsta portāls "Psychology Today".

Fiziska problēma

Ja esat hroniski noguris, vai jums vajadzētu veikt fizisku apkopi. Varbūt jūs jau zināt problēmu, piemēram, ka, zaudējot svaru, jums būtu vairāk enerģijas. Kāda ir jūsu miega higiēna: palīdzēt varētu nomierinošs pirms gulētiešanas rituāls vai naktsmiers vēsā istaba.

Garīga problēma

Depresija, trauksme klīniskā līmenī vai bipolāri traucējumi, protams, arī var izraisīt nogurumu. Saprotiet, vai jūs labi ārstējat savu stāvokli, piemēram, izmantojot kognitīvās-uzvedības terapiju, ko varbūt papildina arī medikamenti.

Jūsu darba psiholoģiskā nodeva

Stress, protams, var izraisīt nogurumu, taču tā avots var nebūt viegli redzams. Piemērs: policists cieta lielu stresu ne tikai no tā, ka viņam kādreiz vajadzēja nonākt strīdīgās, bieži bīstamās situācijās, bet arī tāpēc, ka pēc četru gadu spēka pavadīšanas savā amatā, viņš laiku pa laikam zaudēja pacietību.

Viņš vēl nebija izdarījis neko tādu, kas varētu sagādāt nepatikšanās, bet uztraucās, ka viņa dusmas un neapmierinātība kādā brīdī varētu uzsprāgt. Katru dienu viņš bija izsmelts, un dusmu pārvaldīšanas apmācība palīdzēja tikai nedaudz. Protams, vecāku audzināšana un citi mājas darbi var būt arī nogurdinoši. Vai jūs saņemat nepieciešamo palīdzību? 

Jūsu darba fiziskā nodeva

Ja jūs strādājat fiziski, vai jūs nodarbojaties ar celtniecību, lauksaimniecību, neatkarīgi no tā, dienas beigās esat noguris. Jautājums ir par to, vai tas ir labs nogurums - tas patīkamais miers, kas rodas, paveicot labu dienas darbu, un tagad ir pienācis laiks atpūsties, vai slikts nogurums: izsmelšana un ar katru dienu jūsu nogurums iestājas arvien agrāk?

Ja tas ir pēdējais, ir pienācis laiks plānot darba maiņu, vai vismaz saņemt kādu palīdzību visgrūtāko uzdevumu veikšanā.

Dienas kritums

Lielākā daļa cilvēku kādā brīdī pēcpusdienā izjūt nelielu nogurumu. Veiciet atjaunojošu pastaigu. Vai arī noderēs kafija vai cits dzēriens ar kofeīnu.

Dzīves nogurums

Vai esat noguris no savas ikdienas pastāvēšanas? No jēgas trūkuma? Vai esat gatavs nelielam pagriezienam, pat lielām izmaiņām? Uzdodiet sev šos jautājumus un izdariet attiecīgos secinājumus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu