Cesvainē kādai personai par atkārtotu braukšanu bez tiesībām un alkohola reibumā piespriests piespiedu darbs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls
Valsts policija. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Cesvainē tiesa kādai personai par atkārtotu braukšanu bez tiesībām piespriedusi piespiedu darbu un pagarinājusi liegumu iegūt autovadītāja tiesības, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Kā liecina tiesas materiāli, persona tika aizturēta, pārvietojamies ar automobili "Audi 80" bez autotransporta vadīšanas tiesībām, kā arī stiprā alkohola reibumā.

Izrādījās, ka autovadītājs jau iepriekš ticis aizturēts par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā. Toreiz vadītāja organismā konstatētas 2,19 promiles alkohola, tāpēc ar Madonas rajona prokuratūras lēmumu viņam autovadīšanas tiesības atņemtas uz vairāk nekā četriem gadiem.

Papildsoda izciešanas laikā, apzinoties, ka transportlīdzekļa vadīšanas tiesības ar Madonas rajona prokuratūras prokurora priekšrakstu par sodu ir atņemtas, persona to pārkāpa un vadīja automobili, ar šādām darbībām izdarot Krimināllikuma 312.panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu.

Ņemot vērā minētos nodarījumus, Vidzemes rajona tiesa atzina personu par vainīgu un nolēma to sodīt, apvienojot iepriekšnoteikto sodu ar jauno sodu un kopumā liedzot personai vadīt transportlīdzekli uz vairāk nekā sešiem gadiem. Tāpat personai piespriests piespiedu darbs uz 280 stundām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu