D'Antoni paziņo, ka neturpinās sadarbību ar "Rockets"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks D'Antoni
Maiks D'Antoni Foto: Reuters/ScanPix

Maiks D'Antoni neturpinās strādāt par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Hjūstonas "Rockets" galveno treneri, ESPN atklāja speciālists.

"Rockets" šīs sezonas izslēgšanas turnīra Rietumu konferences pusfinālā ar 1-4 atzina Losandželosas "Lakers" pārākumu. Pēc sezonas beidzās 69 gadus vecā D'Antoni un "Rockets" līgums, un amerikāņu treneris nolēmis neturpināt strādāt Hjūstonas komandā. 

Viņš "Rockets" vienību vadīja iepriekšējās četras sezonas, aizvedot to līdz 217 uzvarām un piedzīvojot 102 zaudējumus. Šo četru sezonu laikā "Rockets" ar D'Antoni pie stūres vienu reizi aizkļuva līdz Rietumu konferences finālam, bet trīs reizes - līdz pusfinālam. 

Šajos četros gados tikai Toronto "Raptors" komandai bijusi labāka uzvarēto un zaudēto spēļu attiecība. Savukārt izslēgšanas turnīrā "Rockets" viņa vadībā uzvarēja 28 mačos, šajā nogrieznī atpaliekot tikai no Goldensteitas "Warriors (46 uzvaras), Bostonas "Celtics" (33) un Toronto "Raptors" (31).

2017.gadā viņš tika atzīts par līgas labāko treneri.

Savas trenera karjeras laikā D'Antoni NBA ir vadījis arī Denveras "Nuggets", Fīniksas "Suns", Ņujorkas "Knicks" un Losandželosas "Lakers" vienības.

Laikā no 2004. līdz 2008.gadam vienā no karjeras sekmīgākajiem periodiem viņš bija ar "Suns" komandu, kuru divas reizes aizveda līdz līgas finālam, gūstot 232 uzvaras un ciešot vien 96 neveiksmes. 2004./2005.gada sezonā, kad "Suns" uzvarēja 62 mačos, D'Antoni pirmo reizi karjerā tika nosaukts par līgas labāko treneri.

D'Antoni no 2012.gada vadīja "Lakers" vienību, bet pēc pāris gadu darba viņš no amata atkāpās. Savukārt 2015.gadā viņš tika iesaistīts Filadelfijas "76ers" treneru kolektīvā.

Tāpat D'Antoni astoņas sezonas strādājis ar klubiem Itālijā. Bijušais saspēles vadītājs lielāko daļu profesionālā basketbolista karjeras pavadīja Milānas "Olimpia" komandā, ar kuru divas reizes triumfēja Eiropā spēcīgākajā klubu turnīrā un piecas reizes kļuva par Itālijas čempionu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu