Gobzems aicina "iziet ielās ar gaumi un gribasspēku" (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Aldis Gobzems Saeimas ārkārtas sēdes laikā, kurā izskata valsts budžeta projektu 2020. gadam.
Saeimas deputāts Aldis Gobzems Saeimas ārkārtas sēdes laikā, kurā izskata valsts budžeta projektu 2020. gadam. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāts Aldis Gobzems aicinājis uz pulcēšanos "ielās" 10.oktobrī, lai cita starpā iestātos arī pret nesamērīgu nekustamā īpašuma nodokli un paustu savu pozīciju arī citos jautājumos, liecina viņa ieraksti sociālajā tīklā "Facebook".

Gobzems aģentūrai LETA pauda, ka aicina pasākumā piedalīties visu partiju un profesiju cilvēkus, kuri ir neapmierināti ar esošās varas attieksmi pret sabiedrība. Politiķis norādīja, ka aicinās dalībniekus pasākumā publiski izteikties.

Deputāts norādīja, ka attiecībā uz 10. oktobra pasākumu viņš saskata trīs iespējamos scenārijus. Ja uz pasākumu ieradīsies 100 cilvēki, Gobzems tajā pašā dienā aiziešot prom no politikas. Ja atnāks 1000 cilvēki, tad politiķis būšot pilnībā pārliecināts, ka sabiedrība ir jāturpina "modināt", savukārt 10 000 dalībnieku liecinātu, ka pārmaiņas nav tālu, norādīja politiķis. 10. oktobra pasākums neesot saistīts ar jaunās partijas gaidāmo dibināšanu, pauda deputāts.

Atbildot uz jautājumiem topošo partiju, deputāts norādīja, ka motivācijas vēstules ir saņemtas no 500 līdz 600 cilvēkiem. Gobzems esot ticies ar apmēram 200 cilvēkiem un viņam esot "laba sajūta", ka ir liels atbalsts plašos sabiedrības slāņos.

Politiķis akcentēja, ka partija netiek veidota "klasiskā izpratnē" apvienojot atpazīstamus cilvēkus, bet gan dažādus iedzīvotājus, gan turīgākus, gan mazāk turīgus, lielākoties privātā sektorā strādājošos, arī mazos un vidējos uzņēmējus un atsevišķus valsts sektora darbiniekus. Lielākā daļa atbalstītāju ir vecumā no 30 līdz 50 gadiem, reizē partijā vēlas darboties arī jaunāki iedzīvotāji un vecāka gada gājuma cilvēki, piebilda Gobzems.

Saeimas deputāts plašāku informāciju sola publicēt tuvāk pasākuma dienai. Parlamentārietis raksta, ka aicina aizstāvēt savu valsti, neļaut "sevi vairs čakarēt", kā arī mācīties "iziet ielās ar gaumi un gribasspēku".

Politiķis mudina iedzīvotājus piedalīties pasākumā, ja cilvēki negrib "nekustamā īpašuma nodokli, ar ko jums visu atņem, cietumu Liepājā skolu vietā, negribat, ka ierobežo jūsu pārvietošanos, ka jums vairs never bankas kontu, ka jums tikai paceļ nodokļus, bet nesamazina valsts sektoru".

Gobzems akcentē, ka, ja iedzīvotāji grib izmainīt valsti, tad viņiem ir jābeidz gaidīt izmaiņas, jo "izmaiņas esat jūs paši", un aicina cilvēkus 10. oktobrī "atrasties ielās". Politiķis norādījis, ka pasākumam vajadzēs palīdzību ar skaņu, gaismu, skatuvi un mūziku, aicinot jebkuru interesentu piedalīties pasākuma organizēšanā.

Kā ziņots, Saeimas deputāts Gobzems 22. novembrī solījis dibināt jaunu politisko partiju.

Gobzems pagājušajā gadā tika izslēgts no partijas "KPV LV".

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu