Jauna informācija par Rīgas Austrumu vidusskolu, kurā tika konstatēts Covid-19 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Rīgas Austrumu vidusskolā, kur iepriekš kādam audzēknim tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, pagaidām nav atklāti jauni Covid-19 gadījumi, aģentūra LETA noskaidroja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Vienlaikus joprojām nav īsti skaidrs, kā audzēknis inficējās ar Covid-19. SPKC norādīja, ka ir izvirzītas vairākas versijas par to, kā tas varētu būt noticis.

Rīgas Austrumu vidusskola bija pirmā mācību iestāde, kurā šoruden tika konstatēta saslimšana ar Covid-19. Pirmdien publiskajā telpā parādījās informācija, ka Covid-19 slimnieks atklāts vēl kādā Latvijas skolā - Daugavpils 16.vidusskolā.

Rīgas Austrumu vidusskolas gadījumā, tiklīdz tika saņemta ziņa no SPKC par viena skolēna inficēšanos ar Covid-19, visa viņa klase un četri mācībspēki, kas ar klasi todien strādāja, devās mājas karantīnā, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja skolas direktores vietniece Ilze Sondore-Drukaļska.

Viņa skaidroja, ka Covid-19 skartajai klasei Rīgas Austrumu vidusskolā mācības notikušas vienā telpā un skolēnu plūsmu krustošanās nav bijusi.

Direktores vietniece norādīja, ka skolā ir ieviesti dažādi drošības pasākumi, piemēram, mācības notiek vienā klases telpā, lai skolēnu plūsmas nekrustotos, un skolotāji attiecīgi dodas pie skolēniem, nevis otrādi.

Jau ziņots, ka Latvijā mācību procesam Covid-19 pandēmijas apstākļos ir izstrādāti trīs modeļi, no kurām skolas var izvēlēties sev atbilstošāko.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu