"Tas ir kliedzošs cilvēktiesību pārkāpums." ASV bloķē Ķīnas preču importu, kas saražotas ar uiguru "piespiedu darbu" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

ASV pirmdien paziņoja, ka bloķēs vairāku Ķīnas preču importu, kas saražotas ar uiguru "piespiedu darbu" Sjiņdzjanas Uiguru autonomajā rajonā, tostarp "arodapmācības" centrā, kuru ASV atzīst par "koncentrācijas nometni" uiguru minoritātei.

"Ķīnas valdība ir iesaistīta sistemātiskos pārkāpumos pret uiguru tautu un citām minoritātēm," sacīja ASV Muitas un robežsardzes aģentūras komisāra pienākumu izpildītājs Marks Morgans.

"Piespiedu darbs ir kliedzošs cilvēktiesību pārkāpums," sacīja Morgans.

Starp šīm precēm ir kokvilna, apģērbi, matu produkti un elektronika, ko saražojuši pieci konkrēti uzņēmumi Sjiņdzjanā un blakusesošajā Aņhujas provincē.

Šo preču klāsts arī ietver visus ražojumus, kas saistīti ar Sjiņdzjanas Uiguru autonomā rajona Lopas apgabala 4. arodizglītības un apmācības centru, kuru ASV iekšzemes drošības ministra vietnieka pienākumu izpildītājs Kens Kučinelli nosauca par piespiedu darba centru.

"Tas ir nevis arodapmācības centrs, bet gan koncentrācijas nometne - vieta, kur reliģiskās un etniskās minoritātes tiek pakļautas pārkāpumiem un spiestas strādāt briesmīgos apstākļos bez patvēruma un bez brīvības," Kučinelli sacīja reportieriem. "Tā ir mūsdienu verdzība."

Jaunie ASV pasākumi ļaus Muitas un robežsardzes aģentūrai konfiscēt "melnajā sarakstā" iekļauto uzņēmumu un organizāciju produkciju.

ASV ar šādiem rīkojumiem izdara spiedienu uz Pekinu, kas tur ieslodzījumā "pāraudzināšanai" vairāk nekā miljonu uiguru. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu